Vesti
Hronika

Podnet zahtev za razrešenje sudije Radomira Labana

Predsednik Udruženja Crnogoraca na Kosovu, Slobodan M. Vujičić podneo je  zahtev  da se sudija Ustavnog suda Kosova, Radomir Laban razreši te dužnosti.
Podnet zahtev za razrešenje sudije Radomira Labana
Radovan Laban, sudija Ustavnog suda Kosova

"Na osnovu Ustava Kosova, člana 118. obzirom na stečene uslove, zahtevamo da predložite predsednici države, Vjosi Osmani, razrešenje sudije Ustavnog suda Radomira Labana", naveo je Slobodan M. Vujičić.

On navodi da je sudija Radomir Laban "član kriminalne organizacije sa severa Kosova i da kao član takvog društva ne bi smeo obavljati funkciju sudije".

"Sudija Ustavnog suda Kosova, Radomir Laban, je jedan od najbližih saradnika opasne kriminalne organizacije sa severa Kosova, tačnije njenog vođe Milana Radoičića pod čijom je apsolutnom kontrolom i politička partija Srpska lista. Zbog njihove bliskosti i uske saradnje, Radoičić je Labanu poverio da na centralnom Kosovu vodi kadrovsku politiku Srpske liste, a što kao sudija Ustavnog suda ne bi smeo da čini", ističe Vujičić.

Otkriva da je Milan Radoičić predložio Labana za člana Ustavnog suda, kada je njegovo imenovanje podržao 71 poslanik Skupštine Kosova.

"Takav sramni čin vođen isključivo unutarpartijskim interesima tadašnjih koalicionih partnera Srpske liste snažno je urušio kredibilitet najvišeg republičkog organa", zaključuje on.

Vujičić podseća da je sudija Ustavnog suda Kosova, Radomir Laban u Srbiji osuđen na 6 godina zatvora u sudskom procesu zvanom "carinska mafija" za krivično delo primanje mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje isprava, a da se od 2014.godine nalazi na Interpolovoj poternici.

"Dotični ne samo da ugrožava integritet Ustavnog suda Kosova već i bezbednost celokupnog državnog sistema", dodaje Vujičić.

 Ostale vesti

Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021
Zbog nepoštovanja anti-kovid mera izrečeno 1.438 kazni
U poslednja 24 sata Policija Kosova je u saradnji sa nadležnim opštinskim inspektorima izrekla 1.438 kazni građanima koji nisu poštovali mere u sprečavanju širenja koronavirusa.
  • 18.09.2021
Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021