Vesti
Hronika

Podignute optužnice protiv devet osoba zbog terorizma

Kosovsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv devet osoba zbog terorizma i povezanosti sa ekstremistima Islamske države.
Podignute optužnice protiv devet osoba zbog terorizma
Ilustracija (Foto N1)

Oni su osumnjičeni da su planirali napade na igrače i navijače tokom fudbalskog meča između Albanije i Izraela u Elbasanu prošle godine.

Tužilac je rekao da su neki od optuženih bili u kontaktu sa Ljavdrimom Muhadžerijem, ekstremistom Islamske države i samoproglašenim "komandantom Albanaca u Siriji i Iraku" od kojeg su dobijali naređenja za napad, prenosi Rojters.

Muhadžeri je nedavno ubijen u Siriji.

Grupa je planirala i napade na Kosovu protiv lokalnih i međunarodnih institucija i kupovala oružje novcem dobijenim od Muhadžerija, navelo je tužilaštvo.Ostale vesti

Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020
Tači u ponedeljak u Hagu
Predsednik Кosova Hašim Tači će u ponedeljak otputovati u Hag. Poziv na razgovor usledio je nešto manje od 20 dana od obelodanjivanja još uvek nepotvrđene optužnice protiv njega i Кadrija Veseljija za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, progone, maltretiranja i ubistva skoro 100 ljudi.
  • 08.07.2020
Nakon protesta u Beogradu 20 povređenih, policija oko skupštine
Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom protesta posle najave ponovnog uvođenja policijskog sata u Beogradu u pokušaju da se zaustavi dalje širenje koronavirusa.
  • 08.07.2020