Vesti
Hronika

Podignuta optužnica protiv Svetislava Ivanovića

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu je, nakon istrage, podiglo optužnicu protiv predsednika Opštine Novo Brdo Svetislava Ivanovića zbog, kako navode, zloupotrebe službenog položaja. Svetislav Ivanović u izjavi za RTV Kim kaže da ne zna ništa o podizanju optužnice ali da je bio na razgovoru kod tužioca.
Podignuta optužnica protiv Svetislava Ivanovića
Svetislav Ivanović (Foto Srpska lista)

Prema navodima optužnice od 15. novembra 2017. godine, optuženi Ivanović je kao službeno lice, u svojstvu predsednika opštine Novo Brdo, premašio ovlašćenja oko funkcionisanja dva lovačka udruženja i time uzrokovao materijalnu štetu od 12.200 evra, objavio je portal Kallxo.

“Zbog lovačkog udruženja sam bio kod tužioca a za ovo ostalo ne znam o čemu se tu radi. Mi imamo jedno lovačko udruženje a još jedno hoće na silu da se ubaci. Lovačka udruženja imaju nešto međusobno pa hoće tu da uvuku i opštinu”, kazao je Ivanović za RTV Kim.

Ivanović tvrdi da u Novom Brdu postoji lovačko udruženje Stara Kaljaja ali da su nakon izbora prošle godine iz Udruženja Vuk izašli u lov i da su ih lovci iz Udruženja Stara Kaljaja sprečili u tome. Predsednik Opštine tvrdi da je tada došlo do sukoba između članova dva udruženja te da je on pokušao da reši tu situaciju. A rešio je tako što je potpisao saglasnost da do privatizacije funkcioniše Udruženje Stara Kaljaja.

Ivanović je u kratkoj telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da, iako je bio na razgovoru kod državnog tužioca, ne zna ništa o podizanju optužnice.

Međutim, Kallxo piše da je tužilac predložio nadležnom sudu da optuženi Ivanović bude proglašen krivim i da mu se izrekne zakonom utvrđena kazna.Ostale vesti

KM: Dve detonacije, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, nema povređenih

Bar dve detonacije zabeležene su večeras u multietničkim delovima severne Mitrovice. Nema štete niti povređenih, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za region Sever.

  • 07.12.2022
Velika Hoča: Policija i carina pretresle vinicu Petrović
Pripadnici Kosovske Policije i carine Kosova došli su u Veliku Hoču kako bi sproveli akciju kontrole proizvođača vina. Vinici Petrović preti oduzimanje 40.000 litara vina.
  • 07.12.2022
KP i EULEKS obezbeđuju Kancelariju OIK u Mitrovici
Sumnja se da su u prostorijama Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice danas bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, potvrđeno je za KoSSev portal iz dva službena izvora.
  • 06.12.2022
KP o situaciji na severu: Zabeleženo više incidenata, demolirane kancelarije OIK
Kosovska policija (KP) je saopštila da je u ranim popodnevnim časovima u pojedinim delovima Zubinog Potoka i Severne Mitrovice zabeleženo više incidenata (sumnja se na pucnjavu i eksplozije), ali da nije bilo povređenih. Prema navodima iz KP, demonstranti su demolirali kancelarije Opštinske izborne komisije.
  • 06.12.2022
Nakon kratkog incidenta u Severnoj Mitrovici građani se razišli
Gotovo isto kao i u Zubinom Potoku, najavljeni članovi OIK-a za četiri opštine na severu danas su, kako se pretpostavlja, sa istim ciljem u pratnji policije došli i u Severnu Mitrovicu, nakon čega se i u ovoj opštini okupila veća grupa građana. Ceo incident je pratio zvuk sirena, a kako kažu građani, začulo se i par detonacija. I dok su se građani u Mitrovici razišli, u Zvečanu su i dalje u manjem broju okupljeni u blizini opštine.
  • 06.12.2022
Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022