Vesti
Hronika

Podignuta optužnica protiv još jedne žene zbog učešća u ISIS-u

Kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo je još jednu optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv A.A., osumnjičene za krivično delo „organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi“, javlja Gazeta Express.
Podignuta optužnica protiv još jedne žene zbog učešća u ISIS-u
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Specijalno tužilaštvo je saopštilo da je navodno u novembru 2015., A.A. zajedno sa suprugom H.S. i ćerkom D.S. putovala sa Kosova u Istanbul, a posle Istanbula otišli su u Siriju da se pridruže ISIS-u.

„Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je optužena A.A. 23.11.2015., u potpunoj svesti, zajedno sa svojim suprugom H.S. i njegovom ćerkom D.S. napustila svoje stalno prebivalište u Republici Kosovo i otputovala u Istanbul – Tursku preko međunarodnog aerodroma Adem Jašari. Zatim su ušli u Islamsku državu u Siriju kako bi se pridružili terorističkoj organizaciji ‘ISIS’, a iz koje je redovno finansirana iznosom od 50 evra mesečno „, saopštili su iz Specijalnog tužilaštva.

Ovim radnjama je okrivljena A.A. počinila krivično delo „Organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi“ iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova.

A.A. je 15. žena protiv koje je podignuta optužnica zbog „organizovanja i učešća u terorističkim grupama“, i do sada ih je devet osuđeno.Ostale vesti

Brnabić: Srbija nikada neće zaboraviti NATO agresiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je da Srbija nikada neće zaboraviti NATO agresiju iz 1999. godine.

  • 24.03.2023
Godišnjica NATO bombardovanja obeležena i u Mitrovici
Osvećenjem spomen-ploče posvećenoj braći Milić, polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, u Severnoj Mitrovici je obeležena 24. godišnjica od početka NATO bombardovanja.
  • 24.03.2023
U Orahovcu i Velikoj Hoči služeni parastosi povodom godišnjice bombardovanja

U danu kada se obeležava 24 godine od početka NATO bombardovanja, u Orahovcu i Velikoj Hoči služen je parastos žrtvama stradalim tokom 1999. godine.

  • 24.03.2023
Beograd: Odata pošta stradalima u NATO bombardovanju

U beogradskom parku Tašmajdan, predstavnci republičke i gradske vlasti i brojni gradjani su položili venac na Spomenik deci stradaloj pre 24 godine u NATO bombardovanju SR Jugoslavije i Srbije.

  • 24.03.2023
Obeležena godišnjica NATO bombardovanja u Zvečanu

Parastosom i polaganjem venaca, danas je u Zvečanu i Žerovnici obeležena 24. godišnjica od početka NATO bombardovanje SR Jugoslavije.

  • 24.03.2023
Gračanica: Sveže sećanje na bombardovanje
Kraj krsta posvećenog stradalima u dvorištu Doma kulture „Gračanica“ služen je pomen žrtvama NATO bombardovanja koje je počelo na današnji dan pre 24 godine.
  • 24.03.2023