Vesti
Hronika

Podignuta optužnica protiv gradonačelnika Klokota

Gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović optužen je za krivično delo "kršenje slobodnog odlučivanja birača".
Podignuta optužnica protiv gradonačelnika Klokota
Božidar Dejanović (Foto Gračanica online)

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv predsednika opštine Klokot Božidara Dejanovića zbog navodnog uticaja na birače na parlamentarnim izborima održanim na Kosovu i Metohiji 14. februara ove godine.

"Specijalno tužilaštvo saopštava da je podiglo optužnicu protiv okrivljenog B. D, gradonačelnika Klokota, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ’Kršenje slobodnog odlučivanja birača’ sankcionisano krivičnim zakonikom", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Policija je Dejanovića uhapsila 12. marta, a kasnije mu je odlukom Apelacionog suda u Prištini određen kućni pritvor.Ostale vesti

Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021