Vesti
Hronika

Podignuta optužnica protiv 20 osoba za krijumčarenje migranata

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici je podiglo optužnicu u Osnovnom sudu u istom gradu protiv 20 lica koja se terete za krijumčarenje migranata.
Podignuta optužnica protiv 20 osoba za krijumčarenje migranata
Migranti na pruzi između Mitrovice i Raške (Foto Jelena Đukić Pejić/DW)

U saopštenju za javnost se navodi da je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv okrivljenih zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo krijumčarenje migranata iz člana 164. stav 1. i člana 31. KZRK.

"Prema zahtevu tužilaštva dostavljenom sudu, postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni organizovali krijumčarenje migranata - stranih državljana iz Sirije, kako bi ostvarili direktnu imovinsku korist od nezakonitog ulaska tih lica na Kosovo, omogućavajući im da ilegalno pređu granicu Kosova i Srbije", navodi se u saopštenju.

Iz Osnovnog tužilaštva nisu saopštili nacionalnost optuženih, kao ni to da li se radi o etnički mešovitoj grupi optuženih. Navedeni su samo njihovi inicijali.



Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022