Vesti
Hronika

Podignuta optužnica protiv 20 osoba za krijumčarenje migranata

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici je podiglo optužnicu u Osnovnom sudu u istom gradu protiv 20 lica koja se terete za krijumčarenje migranata.
Podignuta optužnica protiv 20 osoba za krijumčarenje migranata
Migranti na pruzi između Mitrovice i Raške (Foto Jelena Đukić Pejić/DW)

U saopštenju za javnost se navodi da je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv okrivljenih zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo krijumčarenje migranata iz člana 164. stav 1. i člana 31. KZRK.

"Prema zahtevu tužilaštva dostavljenom sudu, postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni organizovali krijumčarenje migranata - stranih državljana iz Sirije, kako bi ostvarili direktnu imovinsku korist od nezakonitog ulaska tih lica na Kosovo, omogućavajući im da ilegalno pređu granicu Kosova i Srbije", navodi se u saopštenju.

Iz Osnovnog tužilaštva nisu saopštili nacionalnost optuženih, kao ni to da li se radi o etnički mešovitoj grupi optuženih. Navedeni su samo njihovi inicijali.Ostale vesti

Preminuo književnik Petar Sarić
Juče je u Кosovskoj Mitrovici preminuo Petar Sarić, najznačajniji srpski prozni pisac na Кosovu i Metohiji posle Drugog svetskog rata i jedan od najvažnijih savremenih srpskih književnika.
  • 04.10.2023
Tri osobe uhapšene na Merdaru, u vozilu imale 24 pištolja
Kosovska policija uhapsila je tri osobe na prelazu Merdare i zaplenila 24 pištolja koje je pronašla prilikom pretresa automobila stranih registarskih oznaka kojim je upravljao nemački državljanin.
  • 03.10.2023
Šta se sve Milanu Radoičiću stavlja na teret: Kolika kazna mu je zaprećena
Za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti. koja se stavljaju na teret Milanu Radoičiću zaprećena je kazna zatvora do 12 godina.
  • 03.10.2023
Petronijević: Radoičić bio u Beogradu u trenutku hapšenja

Milan Radoičić je doveden nakon pretresa njegovog stana u Beogradu, koji je izvršen jutros, u prostorije Višeg javnog tužilaštva, izjavio je njegov branilac Goran Petronijević. Kako je rekao, Radoičić je u trenutku hapšenja bio u Beogradu, danas je dao izjavu u VJT i tužilaštvo je predmet sada ustupilo sudiji za prethodni postupak.

  • 03.10.2023
Saslušan Radoičić, negirao sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan R. (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

  • 03.10.2023
Kosovska policija izvršila pretres prostorija firme “Rad 028”

Kosovska policija je izvršila dpretres prostorija firme "Rad 028" u Zvečanu.

  • 03.10.2023