Vesti
Hronika

Podignuta optužnica protiv 20 osoba za krijumčarenje migranata

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici je podiglo optužnicu u Osnovnom sudu u istom gradu protiv 20 lica koja se terete za krijumčarenje migranata.
Podignuta optužnica protiv 20 osoba za krijumčarenje migranata
Migranti na pruzi između Mitrovice i Raške (Foto Jelena Đukić Pejić/DW)

U saopštenju za javnost se navodi da je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv okrivljenih zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo krijumčarenje migranata iz člana 164. stav 1. i člana 31. KZRK.

"Prema zahtevu tužilaštva dostavljenom sudu, postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni organizovali krijumčarenje migranata - stranih državljana iz Sirije, kako bi ostvarili direktnu imovinsku korist od nezakonitog ulaska tih lica na Kosovo, omogućavajući im da ilegalno pređu granicu Kosova i Srbije", navodi se u saopštenju.

Iz Osnovnog tužilaštva nisu saopštili nacionalnost optuženih, kao ni to da li se radi o etnički mešovitoj grupi optuženih. Navedeni su samo njihovi inicijali.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022