Vesti
Hronika

Počela istraga protiv Bogdana Mitrovića

Istraga protiv Bogdana Mitrovića počela je juče, a biće završena 22. septembra nakon čega će prištinsko tužilaštvo odlučiti o tome da li će mu pritvor biti produžen, rekao je juče njegov advokat Dejan A. Vasić.
Počela istraga protiv Bogdana Mitrovića
Hapšenje Bogdana Mitrovića (Foto Kim)

Advokat Dejan Vasić je rekao agenciji Beta da je istraga u Specijalnom tužilaštvu u Prištini počela saslušanjem glavnog svedoka tužilaštva koje će biti nastavljeno i danas i 22 septembra.

Prema rečima advokata, Tužilaštvo će nakon toga odlučivati da li će Mitroviću produžiti pritvor, koji mu ističe 28. septembra.

Istraga u slučaju Mitrović počela je saslušanjem Đeljadina Sadikaja koji je ponovio optužbe da je Mitrović proterao njega i njegovu porodicu u aprilu 1999. godine, i počinio još neke zločine u saradnji s pripadnicima paravojnih formacija.

Prema Vasićevim rečima, Sadikaj je na pitanje zašto je čekao skoro dvadeset godina da optuži Mitrovića rekao “da nije imao poverenje u kosovsko pravosuđe, da mu je misija Euleks delovala bledo i da je smatrao da oni ne mogu da reše taj predmet”.

“U današnjoj izjavi svedok je bio prilično nekonzistentan. Po njemu, Mitrović je u nekim momentima imao masku na glavi, u drugim nije, video ga je, pa nije”, rekao je Vasić.

Sud u Prizrenu Mitroviću (75) je odredio 30 dana istražnog pritvora.

Mitrović je uhapšen 28. avgusta kada je sa grupom raseljenih Srba, ali i članovima porodice došao na Kosovo da obiđe svoju nauštenu kuću, seosku crkvu i groblje.Ostale vesti

Brnabić: Srbija nikada neće zaboraviti NATO agresiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je da Srbija nikada neće zaboraviti NATO agresiju iz 1999. godine.

  • 24.03.2023
Godišnjica NATO bombardovanja obeležena i u Mitrovici
Osvećenjem spomen-ploče posvećenoj braći Milić, polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, u Severnoj Mitrovici je obeležena 24. godišnjica od početka NATO bombardovanja.
  • 24.03.2023
U Orahovcu i Velikoj Hoči služeni parastosi povodom godišnjice bombardovanja

U danu kada se obeležava 24 godine od početka NATO bombardovanja, u Orahovcu i Velikoj Hoči služen je parastos žrtvama stradalim tokom 1999. godine.

  • 24.03.2023
Beograd: Odata pošta stradalima u NATO bombardovanju

U beogradskom parku Tašmajdan, predstavnci republičke i gradske vlasti i brojni gradjani su položili venac na Spomenik deci stradaloj pre 24 godine u NATO bombardovanju SR Jugoslavije i Srbije.

  • 24.03.2023
Obeležena godišnjica NATO bombardovanja u Zvečanu

Parastosom i polaganjem venaca, danas je u Zvečanu i Žerovnici obeležena 24. godišnjica od početka NATO bombardovanje SR Jugoslavije.

  • 24.03.2023
Gračanica: Sveže sećanje na bombardovanje
Kraj krsta posvećenog stradalima u dvorištu Doma kulture „Gračanica“ služen je pomen žrtvama NATO bombardovanja koje je počelo na današnji dan pre 24 godine.
  • 24.03.2023