Vesti
Hronika

Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama

Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Ilustracija (Foto Oslobođenje)

Miroslav Mihajlović vlasnik restorana “Mimoza” u Gračanici, objavio je na Fejsbuku video snimke pokušaja pljačke ovog restorana, koji se dogodio juče (19.10.2021.) ujutru oko pola sedam.

Na dva objavljena video snimka sa sigurnosnih kamera, vidi se provalnik obučen u crno, koji je na rukama imao medicinske rukavice. Na prvom snimku provalnik se približava objektu i navlači rukavice, a na drugom, kako iz manje prostorije otvara vrata, nakon čega odlazi.

“Ušao je u pomoćni deo restorana, ali nije ništa ukrao. Mislim da nije ni znao gde će da završi kad otvori vrata. U restoranu su u tom trenutku bili radnici koji čiste lokal i kad ih je video on je pobegao”, rekao je Mihajlović za Medija centar.

Mihajlović je slučaj prijavio policiji i moli sve koji prepoznaju osobu sa snimka da to prijave policiji.

U petak, 15.10.2021. godine popodne opljačkana je porodica R.J u Gračanici.

Pljačka se prema rečima članova ove porodice, koji su insistirali na anonimnosti, dogodila dok su svi članovi ove porodice bili u kući.

“Majka i ostali ukućani su bili u dnevnoj sobi, ja u prodavnici i kad sam se vratila kući oko 18:30 i ušla u sestrinu sobu zatekla sam otvoren ormar i sve je bilo razbacano. Posle je došla sestra i videla da joj nema novčanika, ni para, niti nakita. Sve što je imala vredno su uzeli, osim srpske lične karte, sve su joj odneli. Nije bilo tragova, osim otvorenih, razbacanih ormara. Čak su izuli obuću kad su ušlijer je tog dana padala kiša, pa su znali da bismo videli tragove”, kaže S.J.

U noći između 15 i 16.10.ove godine u prizemlje kuće porodice Aleksandra Jovanovića u Gračanici nepoznati počinioci ušli su kroz prozor, dok su supružnici i dvoje dece spavali u sobama na spratu, i ukrali novac, dragocene stvari, telefone i ključ od automobila koji su odvezli u nepoznatom pravcu.

“Supruga je oko 8.30 ujutru videla da je prozor u dnevnom boravku otvoren, vrata od terase su bila otvorena, fioke takođe otvorene. Shvatila je da je neko provalio u kuću, primetili smo da nam je i jedan auto ukraden. Nakon toga smo slučaj prijavili policiji. Zahvaljujem se policiji koja je brzo reagovala i izvršila uviđaj, za sada ne znamo da li imaju neku informaciju”, izjavio je Aleksandar Jovanović za RTK 2.

 Ostale vesti

KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021
Saslušan B.B. Gaši: Svedok pod pritiskom određenih grupa u Mitrovici

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je saslušanje svedoka na suđenju za ubistvo lidera GI “SDP” Olivera Ivanovića. Danas je u svojstvu svedoka ispitan B.B. koji je po zanimanju taksista.

  • 24.11.2021
Misteriozni nestanak Boška Mladenovića
Ni posle više od 45 dana policija i rođaci nemaju nikakvu informaciju o slučaju nestanka Boška Mladenovića (92) iz sela Straža u opštini Novo Brdo. Njemu se u noći između 8. i 9. oktobra izgubio svaki trag.
  • 24.11.2021
Nastavljeno ispitivanje svedoka u slučaju ubistva O. Ivanovića
Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini je ispitivanjem svedoka nastavljeno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.
  • 24.11.2021
Na Kosovu u sredu dan žalosti zbog nesreće u Bugarskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je sredu danom žalosti zbog tragične nesreće u Bugarskoj.
  • 23.11.2021