Vesti
Hronika

Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama

Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Ilustracija (Foto Oslobođenje)

Miroslav Mihajlović vlasnik restorana “Mimoza” u Gračanici, objavio je na Fejsbuku video snimke pokušaja pljačke ovog restorana, koji se dogodio juče (19.10.2021.) ujutru oko pola sedam.

Na dva objavljena video snimka sa sigurnosnih kamera, vidi se provalnik obučen u crno, koji je na rukama imao medicinske rukavice. Na prvom snimku provalnik se približava objektu i navlači rukavice, a na drugom, kako iz manje prostorije otvara vrata, nakon čega odlazi.

“Ušao je u pomoćni deo restorana, ali nije ništa ukrao. Mislim da nije ni znao gde će da završi kad otvori vrata. U restoranu su u tom trenutku bili radnici koji čiste lokal i kad ih je video on je pobegao”, rekao je Mihajlović za Medija centar.

Mihajlović je slučaj prijavio policiji i moli sve koji prepoznaju osobu sa snimka da to prijave policiji.

U petak, 15.10.2021. godine popodne opljačkana je porodica R.J u Gračanici.

Pljačka se prema rečima članova ove porodice, koji su insistirali na anonimnosti, dogodila dok su svi članovi ove porodice bili u kući.

“Majka i ostali ukućani su bili u dnevnoj sobi, ja u prodavnici i kad sam se vratila kući oko 18:30 i ušla u sestrinu sobu zatekla sam otvoren ormar i sve je bilo razbacano. Posle je došla sestra i videla da joj nema novčanika, ni para, niti nakita. Sve što je imala vredno su uzeli, osim srpske lične karte, sve su joj odneli. Nije bilo tragova, osim otvorenih, razbacanih ormara. Čak su izuli obuću kad su ušlijer je tog dana padala kiša, pa su znali da bismo videli tragove”, kaže S.J.

U noći između 15 i 16.10.ove godine u prizemlje kuće porodice Aleksandra Jovanovića u Gračanici nepoznati počinioci ušli su kroz prozor, dok su supružnici i dvoje dece spavali u sobama na spratu, i ukrali novac, dragocene stvari, telefone i ključ od automobila koji su odvezli u nepoznatom pravcu.

“Supruga je oko 8.30 ujutru videla da je prozor u dnevnom boravku otvoren, vrata od terase su bila otvorena, fioke takođe otvorene. Shvatila je da je neko provalio u kuću, primetili smo da nam je i jedan auto ukraden. Nakon toga smo slučaj prijavili policiji. Zahvaljujem se policiji koja je brzo reagovala i izvršila uviđaj, za sada ne znamo da li imaju neku informaciju”, izjavio je Aleksandar Jovanović za RTK 2.

 Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022