Vesti
Hronika

PKS: Napadnut vozač Aleksandra Jablanovića

Vozač lidera PKS-a Milan Radojević napadnut je tokom trajanja konferencije za štampu Aleksandra Jablanovića, saopštila je ova stranka.
PKS: Napadnut vozač Aleksandra Jablanovića
Milan Radojević (Foto PKS)

Kako se navodi u saopštenju, napad se dogodio ispred zgrade Centra za socijalni rad, gde je lider ove partije Aleksandar Jablanović držao konfernciju za štampu povodom jučerašnjih incidenata.

Napad na aktivistu PKS-a i vozača Aleksandra Jablanovića se, kako navode iz ove partije, dogodio "na očigled velikog broja pripadnika policije koji tom prilikom nisu reagovali".

"Napadnut je vozač predsednika Partije kosovskih Srba Milan Radojević i sa teškim povredama tela i glave prevezen u hitnu službu doma zdravlja Leposavić, odakle je transportovan u KBC Kosovska Mitrovica", piše u saopštenju.

Istovremeno, ispred zgrade u kojoj je Jablanović držao konferenciju za štampu protestovale su pristalice Srpske liste.

Iz Partije kosovskih Srba ističu da je na današnjem protestu u Leposaviću pokazano pravo lice Srpske liste.

Članovi ove partije traže od Prištine i Beograda da reaguju i "uhapse kriminalce i begunce od zakona, pošto se postavlja pitanje opstanka naroda ili klanova".

Policija nedostupna za komentar incidenta

Novinari RTV Kim su nakon dobijanja ovog saopštenja PKS-a, pokušali da kontaktiraju nadležne u policiji kako bi saznali više detalja o ovom slučaju. Na brojne telefonske pozive niko nam nije odgovorio.   

Jablanović: Imam dozvolu za pištolj

Aleksandar Jablanović rekao je okupljenim novinarima u Leposaviću da ima urednu dozvolu za pištolj koju je pokazao u policiji, te da mu je pištolj slučajno "ispao kroz nogavicu" kada se udaljavao od mesta na kom su se on i njegovi simpatizeri "verbalno sukobili" sa aktivistima Srpske liste.

Jablanović tvrdi da nije bio pijan, iako priznaje da je te večeri popio "tri piva". Naglašava da nikakvog hapšenja nije bilo, već da je u policiju otišao kako bi dokazao da za oružje ima dozvolu.Ostale vesti

Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021
U slučaju Ivanović propuste pravili i policija i tužilaštvo i sud
Ni tri godine od ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici ni izvršilac, ni nalogodavac ubistva nisu poznati. Sudski proces koji se vodi pred kosovskim sudovima advokati ocenjuju odugovlačenjem, optužnicu neargumentovanom i "sklepanom", a istragu promašenom.
  • 15.01.2021
SDP: U subotu trogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću
Građanska inicijativa SDP obeležiće trogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću u subotu u 10 sati na mestu ubistva, odnosno, ispred sedišta ove inicijative u Kosovskoj Mitrovici.
  • 14.01.2021
Uhapšen osumnjičeni za pljačku u hotelu u Gračanici
Kosovska policija uhapsila je jedno lice koje je osumnjičeno za oružanu pljačku u hotelu u Gračanici u novembru prošle godine. Za još jednim licem se traga.
  • 13.01.2021