Vesti
Hronika

PKS: Napadnut vozač Aleksandra Jablanovića

Vozač lidera PKS-a Milan Radojević napadnut je tokom trajanja konferencije za štampu Aleksandra Jablanovića, saopštila je ova stranka.
PKS: Napadnut vozač Aleksandra Jablanovića
Milan Radojević (Foto PKS)

Kako se navodi u saopštenju, napad se dogodio ispred zgrade Centra za socijalni rad, gde je lider ove partije Aleksandar Jablanović držao konfernciju za štampu povodom jučerašnjih incidenata.

Napad na aktivistu PKS-a i vozača Aleksandra Jablanovića se, kako navode iz ove partije, dogodio "na očigled velikog broja pripadnika policije koji tom prilikom nisu reagovali".

"Napadnut je vozač predsednika Partije kosovskih Srba Milan Radojević i sa teškim povredama tela i glave prevezen u hitnu službu doma zdravlja Leposavić, odakle je transportovan u KBC Kosovska Mitrovica", piše u saopštenju.

Istovremeno, ispred zgrade u kojoj je Jablanović držao konferenciju za štampu protestovale su pristalice Srpske liste.

Iz Partije kosovskih Srba ističu da je na današnjem protestu u Leposaviću pokazano pravo lice Srpske liste.

Članovi ove partije traže od Prištine i Beograda da reaguju i "uhapse kriminalce i begunce od zakona, pošto se postavlja pitanje opstanka naroda ili klanova".

Policija nedostupna za komentar incidenta

Novinari RTV Kim su nakon dobijanja ovog saopštenja PKS-a, pokušali da kontaktiraju nadležne u policiji kako bi saznali više detalja o ovom slučaju. Na brojne telefonske pozive niko nam nije odgovorio.   

Jablanović: Imam dozvolu za pištolj

Aleksandar Jablanović rekao je okupljenim novinarima u Leposaviću da ima urednu dozvolu za pištolj koju je pokazao u policiji, te da mu je pištolj slučajno "ispao kroz nogavicu" kada se udaljavao od mesta na kom su se on i njegovi simpatizeri "verbalno sukobili" sa aktivistima Srpske liste.

Jablanović tvrdi da nije bio pijan, iako priznaje da je te večeri popio "tri piva". Naglašava da nikakvog hapšenja nije bilo, već da je u policiju otišao kako bi dokazao da za oružje ima dozvolu.Ostale vesti

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020