Vesti
Hronika

Pismo Kušneru: Da li ste silovane žene vodili da svedoče?

Udruženje porodica "Kosmetske žrtve istina-sloboda-pravda" uputilo je danas otvoreno pismo bivšem šefu  UNMIK-a Bernaru Kušneru.
Pismo Kušneru: Da li ste silovane žene vodili da svedoče?
Bernar Kušner (Foto arhiva Kim)

To Udruženje Kušnera poziva da odgovori na pitanja o "poznanstvu sa Hašimom Tačijem, silovanju srpskih žena i masakrima nad srpskim seljanima".

Pismo je upućeno povodom intervjua koji je Kušner dao za prištinsku televiziju "Klan Kosova", a koje je juče preneo RTS.

"Da li ste silovane srpkinje vi i Tači odveli da svedoče u Hag protiv silovatelja, pripadnika ’OVK’ ili ih je Tači preuzeo i transportovao u žutu kuću u Albaniju? Zašto ste od 1999. godine ćutali o silovanju Srpkinja, a slavili ste u Prištini proglašenje lažne države Kosovo", pita udruženje pitanja za Kušnera u saopštenju.

Kušner je u intervju rekao i da je masakar nad srpskim seljanima u Starom Gracku bio "bolna realnost", a udruženje ga poziva na odgovornost jer, kako kažu, nije učinio dovoljno da se počinioci masakara na KiM pronađu i izvedu pred lice pravde.

Udruženje je Bernara Kušnera pozvalo da zajedno sa francuskim amabasadorom u Srbiji poseti spomen-sobu kosmetskim žrtvama u Beogradu.Ostale vesti

Popović: Hitno procesuirati vozača koji je udario L.P.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahteva od Policije i nadležnih organa da hitno procesuiraju počinioca koji je juče krećući se kroz Gračanicu neprimerenom brzinom kolima udario  dete L.P. i naneo mu teške telesne povrede a potom pobegao, navodi se u saopštenju.
  • 06.03.2021
Saobraćajna nesreća u Gračanici, povređeno dvanaestogodišnje dete
Beli pasat koji se oko 17:00 kretao iz centra Gračanice ka Ajvaliji, udario je dvanaesetogodišnje dete na biciklu, a zatim se "zakucao" u banderu. Povređeno dete je odmah prebačeno u gračanički KBC, odakle je u nesvesnom stanju upućeno u Prištinu. Vozač je ostavio slupani auto i pobegao sa lica mesta.
  • 05.03.2021
Sud će ponovo raspravljati o pritvoru sedmorice mladića zbog tuče u Lapljem Selu
Apelacioni sud u Prištini doneo je odluku kojim se ukida prvostepeno rešenje Odeljenja Osnovnog suda u Gračanici o određivanju jednomesečnog pritvora sedmorici mladića zbog učešća u tuči u Lapljem Selu, potvrdio je za RTV Kim advokat Predrag Miljković.
  • 05.03.2021
PIK u Prištini uhapsio osam policajaca
Osam policijskih službenika, uhapšeno je danas u Prištini zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela, saopšteno je iz Policijskog inspektorata Kosova.
  • 05.03.2021
U centru Južne Mitrovice mladić nožem povredio oca i strica
Ozbiljan incident dogodio se danas pre podne u Južnoj Mitrovici, kada je mladić nožem nasrnuo na oca i strica i naneo im teške povrede, prenosi Reporteri.
  • 05.03.2021
U Globočici ranjena dvojica Goranaca
U selu Globočica u opštini Gora, iz vatrenog oružja su ranjena dvojica Goranaca, saopšteno je večeras iz Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 04.03.2021