Vesti
Hronika

PIK u Prištini uhapsio osam policajaca

Osam policijskih službenika, uhapšeno je danas u Prištini zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela, saopšteno je iz Policijskog inspektorata Kosova.
PIK u Prištini uhapsio osam policajaca
Ilustracija (Foto Pixabay)

Po nalogu Osnovnog suda u Prištini, istražitelji PIK-a izvršili su pretres na tri lokacije u Prištini, i tom prilikom su zaplenjeni različiti predmeti su kao dokazi.

Uhapšeni, zaposleni u Policijskoj stanici Jug - Regionalna direkcija Priština, terete se za nekoliko krivičnih dela - "zlostavljanje tokom vršenja službene dužnosti ", kršenje prava na vršenje pravnog leka", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", "vršenje uticaja" i "falsifikovanje službenog dokumenta".

Istraga o ovom slučaju započela jenedavno, nakon što je primljena žalba i informacije operativnim kanalima s prvobitnom sumnjom o umešanosti jednog policajca u ilegalne aktivnosti.

Očekuje se da istražitelji PIK-a ,preduzmu druge istražne radnje povezane sa ovim slučajem u stalnim konsultacijama sa odgovornim tužiocem, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a i Zakonom o krivičnom postupku.Ostale vesti

Pronađena eksplozivna naprava kod Merdara. Kfor izvršio kontrolisanu eksploziju
U blizini administrativnog prelaza Merdare danas je pronađena eksplozivna naprava koja je potom uništena u kontrolisanoj eksploziji od strane Kfora, javili su mediji na albanskom.
  • 08.12.2021
Organizovani i multinacionalni
Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) Ministarstva finansija SAD označila je Zvonka Veselinovića, njegovog brata Žarka, Milana Radoičića, Željka Bojića i Marka Rošića zbog pripadnosti koruptivnim mrežama povezanim sa transnacionalnim organizovanim kriminalom.
  • 08.12.2021
SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021