Vesti
Hronika

PIK u Prištini uhapsio osam policajaca

Osam policijskih službenika, uhapšeno je danas u Prištini zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela, saopšteno je iz Policijskog inspektorata Kosova.
PIK u Prištini uhapsio osam policajaca
Ilustracija (Foto Pixabay)

Po nalogu Osnovnog suda u Prištini, istražitelji PIK-a izvršili su pretres na tri lokacije u Prištini, i tom prilikom su zaplenjeni različiti predmeti su kao dokazi.

Uhapšeni, zaposleni u Policijskoj stanici Jug - Regionalna direkcija Priština, terete se za nekoliko krivičnih dela - "zlostavljanje tokom vršenja službene dužnosti ", kršenje prava na vršenje pravnog leka", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", "vršenje uticaja" i "falsifikovanje službenog dokumenta".

Istraga o ovom slučaju započela jenedavno, nakon što je primljena žalba i informacije operativnim kanalima s prvobitnom sumnjom o umešanosti jednog policajca u ilegalne aktivnosti.

Očekuje se da istražitelji PIK-a ,preduzmu druge istražne radnje povezane sa ovim slučajem u stalnim konsultacijama sa odgovornim tužiocem, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a i Zakonom o krivičnom postupku.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021