Vesti
Hronika

PIK pokrenuo preliminarnu istragu po prijavi Rakočevića i Milenkovića

Policijski inspektorat Kosova potvrdio je za KoSSev da je pokrenuo preliminarnu istragu u vezi sa tvrdnjama predsednika Udruženja novinara Srbije (UNS), Živojina Rakočevića, o maltretiranju od strane policijskih službenika u Preocu. 

PIK pokrenuo preliminarnu istragu po prijavi Rakočevića i Milenkovića
Kosovska policija (Foto Profimedia)

Rakočević je u petak prošle nedelje izjavio da je njega i urednika književnog programa Doma kulture „Gračanica“ Žarka Milenkovića, veče pre toga maltretirala grupa policajaca u selu Preoce nedaleko od Gračanice.

Ujedno je za Radio Kim potvrdio da su se obratili Policijskom inspektoratu Kosova.

KoSSev portal se još prošlog petka obratio PIK-u sa upitom o ovom slučaju. Odgovor je stigao danas.

Policijski inspektorat Kosova potvrdio je da su pokrenuli preliminarnu istragu. Navode da su ujedno obavili razgovor sa jednim od žalioca.

„Policijski inspektorat Kosova potvrđuje da je u vezi sa ovim slučajem pokrenuo preliminarnu istragu, povodom žalbe građana, obavio je razgovor odmah po prijemu žalbe sa žaliocima i uzeta je izjava od, za sada jednog žalioca, (s obzirom na to da je drugi, zbog obaveza bio zauzet)“, poručili su iz PIK-a.

Naglašavaju da je slučaj i dalje u fazi preliminarne istrage.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023