Vesti
Hronika

PIK pokrenuo istragu protiv policajaca koji su prisustvovali sednici opština sa severa

Policijski inspektorat Kosova potvrdio je za Radio-televiziju Dukađini da je započeo istragu protiv policijskih zvaničnika, koji su u sredu učestvovali na zajedničkom sastanku četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova.

 • 26.08.2022
 • 08:07 h
 • Hronika
 • izvor: Dukađini, Kallxo, KoSSev
 • komentara:
 • pregleda: 291
PIK pokrenuo istragu protiv policajaca koji su prisustvovali sednici opština sa severa
KP (Foto Profimedia)

Na ovom sastanku, Dukađini saznaje, učestvovali su regionalni direktor policije, komandiri i šef operative.

Posledica učešća ovih policijskih službenika na zajedničkom sastanku četiri severne opštine je istraga protiv njih.

Policijski inspektorat Kosova potvrdio je ovu informaciju za Radio-televiziju Dukađini.

„PIK vam potvrđuje da je u vezi sa ovim slučajem počeo proces prikupljanja informacija u skladu sa zakonskom misijom PIK“, navodi se u njihovom odgovoru.

Za razliku od PIK-a, Kosovska policija u toku dana nije odgovorila Dukađiniju, da objasni da li će preduzeti bilo kakve mere.

Dukađini je saznao da je većina policijskih zvaničnika koji se vide na ovim slikama visoke ličnosti policije na severu Kosova.

Među njima su komandir policije u Zubinom Potoku, regionalni direktor policije Severna Mitrovica N. Đ. (u izvornom tekstu objavljeno puno ime) i načelnik Regionalne operative u Severnoj Mitrovici A. F. (u izvornom tekstu objavljeno puno ime).Ostale vesti

Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
 • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

 • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

 • 19.03.2023
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
 • 18.03.2023
SafeJournalists: Zaustaviti zastrašivanje novinara na Kosovu
Regionalna novinarska mreža SafeJournalists je saopštila da je neko pokušao da zapali garažu urednika javnog servisa Radio-Televizije Kosovo Aljbana Selimija u Prištini i pozvala nadležne da istraže motive tog napada, što pre pronađu počinioce i adekvatno ih kazne.
 • 17.03.2023
Orahovac: Služen pomen žrtvama martovskog pogroma
U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu u podne je služen pomen žrtvama martovskog pogroma iz 2004. godine, kao i svim žrtvama postradalim na Kosovu i Metohiji od kosovskog boja do danas.
 • 17.03.2023