Vesti
Hronika

PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu
Ilustracija (Foto Policijski inspektorat Kosova)

O jučerašnjem incidentu kod punkta na Bistričkom mostu prva se oglasila Kancelarija za KiM, navodeći da su pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije pucali na vozilo u kom su se nalazila dvojica Srba.

Precizirali su da je tada povređen M. D, a da je njegov saputnik D. S. prošao bez povreda.

Mediji su u međuvremenu javili da je povređeni transportovan u bolnicu u Kraljevu, te da nije životno ugrožen.

I dok iz ove institucije tvrde da je na dvojicu momaka pucano, jer oni nisu „želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira“, iz policije navode da su službenici pucali zato što su se „osećali ugroženo“, odnosno zbog toga što je vozač putničkog vozila, navodno, udario u policijsko i odbio da se zaustavi.

Tvrde da je jedinica koja se nalazi na ovom punktu, pokušala da zaustavi vozilo u kom su se nalazili mladići, a da su oni navodno to odbili, udarivši vozilom u policijski automobil. Nakon toga, službenici su otvorili paljbu iz vatrenog oružja.

U međuvremenu, o ovom slučaju se sinoć oglasio i čelnik kosovskog MUP-a, ali i Kosovska policija sa još više detalja, kako o samom incidentu, tako i o dvojici muškaraca u automobilu.

Dželjalj Svečlja tvrdi da su policajci zbog sopstvene sigurnosti bili primorani da pucaju, te da nikakav vid nasilja nad službenicima neće biti tolerisan.

Njegove navode potom je demantovao direktor Kancelarije za KiM, navodeći da su M. D. i D. S. „bežali od metaka i nisu napadali“, a da to mogu da posvedoče nadzorne kamere.

Nakon oprečnih navoda jedne i druge strane, sa novim saopštenjem izašla je i Kosovska policija – iznoseći skoro stotinu krivičnih dela za koje su obojica optuženi zajedno, među kojima je i ubistvo.

I Svečlja i KP najavili su istragu kosovskog policijskog inspektorata, sa čim se započelo danas.

Kako su iz PIK-a naveli za Kallxo, za ovaj slučaj angažovali su tim istražitelja, prenosi KoSSev.

„PIK potvrđuje da je obavešten od strane policije u vezi sa ovim slučajem. Odmah je angažovan tim istražitelja PIK-a, dok će ostale radnje biti preduzete u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a“, naveli su iz PIK-a.Ostale vesti

KP: U selu Mogila sukob posle svađe oko kućnog ljubimca

U selu Mogila dogodio se sukob posle svađe dvojica mladića iz srpske i albanske zajedice oko kućnog ljubimca, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress u Kosovskoj policiji u Gnjilanu.

  • 04.02.2023
Trajković: Priveden Albanac koji je sinoć pucao u Gračanici
Policija u Gračanici privela je osobu koja je sinoć iz automobila u pokretu pucala u Gračanici, potvrđeno je portalu Riznica iz policijske stanice u ovom mestu. Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić saopštila je da je sinoćna pucnjava ozbiljno uznemirila meštane.
  • 04.02.2023
Dvojica napadača na mladića u Mogili pušteni kući, jedan u pritvoru
Vasilije Arsić, advokat mladića B.Đ.koji je napadnut nožem u Mogili kod Vitine, rekao je da su prema podacima koje ima od porodice dvojica od trojice napadača puštena kući, a da je jedan zadržan u pritvoru.
  • 04.02.2023
Pucnjava u Gračanici iz automobila u pokretu

Više metaka ispaljeno je tokom noći u Gračanici iz automobila u pokretu, potvrđeno je RTS-u u policiji, koja istražuje slučaj. Nema materijalnih ni drugih posledica.

  • 04.02.2023
Otac ranjenog mladića potvrdio da su privedeni napadači
Kosovska policija privela je svu trojicu Albanaca koja su učestvovala u napadu na B. Đ. iz Mogile. Mladić je zadobio dve ubodne rane u predelu grudi i nalazi se van životne opasnosti, saznaje RTV Puls.
  • 03.02.2023
Raspisana poternica za Srbinom zbog navodnog ratnog zločina
Sektor Kosovske policije za istraživanje ratnih zločina raspisao je poternicu za muškarcem srpske nacionalnosti F.S. (1963) koji se sumnjiči za "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 03.02.2023