Vesti
Hronika

PIK: Pod istragom policajac koji je pokušao da spreči hapšenje

Policijski inspektorat Kosova, koji kontroliše rad policijskih službenika, potvrdio je za Kosovo onlajn da je pokrenuta istraga protiv jednog pripadnika policije.

PIK: Pod istragom policajac koji je pokušao da spreči hapšenje
Hapšenje mladića iz Podgorice (Foto Kim)

Kako navodi ovaj portal, policijski inspektorat Kosova po ovlašćenju Osnovnog tužilaštva u Prištini započeo je krivičnu istragu protiv policajca zbog sumnje na krivično delo "ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti".

"Policijski inspektorat je započeo ovu istragu sumnjom da je ovaj policajac ometao ostale kolege tokom hapšenja osumnjičenog na Gazimestanu. U interesu istražnog postupka, PIK je preporučio suspendovanje osumnjičenog", navodi se u objavi. 

Takođe, ovaj portal nezvanično saznaje da je suspendovani policajac srpske nacionalnosti.

 Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021