Vesti
Hronika

Petrović: Na Merdaru zadržan Boban Stanković, čeka ispitivanje BIA

Zamenik ministra za omladinu i sport u Vladi Kosova i potpredsednik SLS-a Boban Stanković zadržan je danas na Merdaru gde čeka dolazak pripadnika BIA Republike Srbije, kazao je za RTV Kim predsednik Samostalne liberane stranke Slobodan Petrović koji je pre mesec dana zadržan i ispitivan na istom prelazu.
Petrović: Na Merdaru zadržan Boban Stanković, čeka ispitivanje BIA
Boban Stanković (Foto Gračanica online)

Prema Petrovićevim rečima, Stanković je danas krenuo put centralne Srbije i na prelazu Merdare su ga zadržali pripadnici MUP-a Srbije i kazali mu da sačeka predstavnike Bezbednosno informativne agencije radi ispitivanja.

„Zvao me je pre tridesetak minuta, on je krenuo za Srbiju i na Merdaru, na prelazu, i rekao mi je da je zaustavljen od strane srpskih policajaca i da su ga zadržali i rekli mu da tu mora da čeka dok ne dođu pripadnici BIA i da razgovaraju sa njim isto kao sa mnom. Ja sam ga pozvao u međuvremenu, ali mi se on ne javlja, prekida mi vezu i ne znam šta se tamo dešava“, kaže Petrović za RTV Kim.

Petrović kaže da o ovakvom postupku pripadnika srpske policije i BIA misli sve najgore.

„Mislim sve najgore. Ovo više nema smisla“, kaže predsednik SLS-a i poslanik u Skupštini Kosova koji je 8. decembra bio zadržan i ispitivan na prelazu Merdare od strane pripadnika policije Srbije i BIA.

Na pitanje da li je dobio objašnjenje zbog čega je bio zadržan, Petrović kaže: „Nikakvo pojašnjenje nisam dobio. Bio sam u Parizu na konferenciji za zaštitu ljudskih prava i više sam informacija o tome dobio tamo nego od onih koji su to uradili“.

Petrović očekuje rekaciju predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu povodom oba slučaja zadržavanja. Kaže da je i o današnjem zadržavanju Bobana Stankovića obavestio Policiju Kosova i nadležne institucije.

 Ostale vesti

U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021
Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021