pre mesec dana zadržan i ispitivan na istom prelazu." />

Petrović: Na Merdaru zadržan Boban Stanković, čeka ispitivanje BIA

Zamenik ministra za omladinu i sport u Vladi Kosova i potpredsednik SLS-a Boban Stanković zadržan je danas na Merdaru gde čeka dolazak pripadnika BIA Republike Srbije, kazao je za RTV Kim predsednik Samostalne liberane stranke Slobodan Petrović koji je pre mesec dana zadržan i ispitivan na istom prelazu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Boban Stanković (Foto Gračanica online)

Prema Petrovićevim rečima, Stanković je danas krenuo put centralne Srbije i na prelazu Merdare su ga zadržali pripadnici MUP-a Srbije i kazali mu da sačeka predstavnike Bezbednosno informativne agencije radi ispitivanja.

„Zvao me je pre tridesetak minuta, on je krenuo za Srbiju i na Merdaru, na prelazu, i rekao mi je da je zaustavljen od strane srpskih policajaca i da su ga zadržali i rekli mu da tu mora da čeka dok ne dođu pripadnici BIA i da razgovaraju sa njim isto kao sa mnom. Ja sam ga pozvao u međuvremenu, ali mi se on ne javlja, prekida mi vezu i ne znam šta se tamo dešava“, kaže Petrović za RTV Kim.

Petrović kaže da o ovakvom postupku pripadnika srpske policije i BIA misli sve najgore.

„Mislim sve najgore. Ovo više nema smisla“, kaže predsednik SLS-a i poslanik u Skupštini Kosova koji je 8. decembra bio zadržan i ispitivan na prelazu Merdare od strane pripadnika policije Srbije i BIA.

Na pitanje da li je dobio objašnjenje zbog čega je bio zadržan, Petrović kaže: „Nikakvo pojašnjenje nisam dobio. Bio sam u Parizu na konferenciji za zaštitu ljudskih prava i više sam informacija o tome dobio tamo nego od onih koji su to uradili“.

Petrović očekuje rekaciju predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu povodom oba slučaja zadržavanja. Kaže da je i o današnjem zadržavanju Bobana Stankovića obavestio Policiju Kosova i nadležne institucije.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane