Vesti
Hronika

Petrič: Albanci ne dozvoljavaju Srbima da obiđu crkvu i groblje

Oko pedeset Albanaca vozilima je blokiralo prilaz crkvi Svete Trojice u Petriču kod Kline, i na taj način onemogućilo raseljenim Srbima iz ovog sela da obeleže praznik, saznaje Radio Goraždevac
Petrič: Albanci ne dozvoljavaju Srbima da obiđu crkvu i groblje
Klina (Foto arhiva Kim)

Na terenu je prisutan veliki broj pripadnika Policije Kosova.

Grupa raseljenih Srba iz sela Petrič danas je trebalo da poseti porušenu crkvu i seosko groblje kako bi obeležili praznik Svete Trojice.

Crkva Svete Trojice se nalazila u Petriču nedaleko od Kline. Sagrađena je 1992. godine. Albanci su crkvu demolirali krajem juna 1999. godine.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021