Vesti
Hronika

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

 • 29.09.2022
 • 19:32 h
 • Hronika
 • izvor: Zakletva za pravdu, KoSSev
 • komentara:
 • pregleda: 206
Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca
Ilustracija (Foto istock)

Vest je za Zakletvu za pravdu potvrdila portparolka Osnovnog suda u Prištini, Mirljinda Gaši.

„Povodom Vašeg zahteva za informisanje, obaveštavamo vas da je po zahtevu Osnovnog tužilaštva u Prištini za produženje mere pritvora protiv okrivljenih E. R i Š. (Sh) K, Osnovni sud u Prištini – Odeljenje za teška krivična dela od 26. 09. 2022 produžio meru pritvora za iste za još dva meseca, za svakog posebno“, potvrdila je Gaši.

Gaši je naglasila da je mera pritvora produžena za još tri maloletnika osumnjičena u ovom slučaju.

„Takođe u vezi sa ovim slučajem, obaveštavamo vas da je Osnovni sud u Prištini – Odeljenje za maloletnike 23. 09. 2022. godine produžio meru pritvora za tri maloletnika za još dva meseca, za svakog posebno“, saopštila je Gaši.

Inače, u vezi sa dva slučaja silovanja 11-godišnje devojčice u Prištini, do sada je uhapšeno 12 osoba kojima je određena mera pritvora.

E. R, Š (Sh) K, G. R, G. J i Dž (Xh) S. osumnjičeni su za silovanje maloletnice u avgustu ove godine i isti se nalaze u pritvoru.

U vezi sa ovim slučajem uhapšeno je još sedam osumnjičenih za koje se sumnja da su u junu ove godine silovali i izvršili trgovinu žrtvom.

 Ostale vesti

Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
 • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
 • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
 • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

 • 02.12.2022
Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
 • 01.12.2022
U Badovcu napadnute dve osobe, napadači privedeni
Kosovska policija saopštila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju da su juče u Novom Badovcu kod Gračanice dvojica muškaraca kosovskih državljana privedena zbog napada na dva lica.
 • 29.11.2022