Vesti
Hronika

Petnaest godina od ubistva mladića u Peći

Na današnji dan, pre 15 godina u kafiću „Panda“, u centru Peći, ubijena su šestorica srpskih mladića iz ovog grada.
Petnaest godina od ubistva mladića u Peći
Peć (Foto arhiva KIM)

Na današnji dan, pre 15 godina u kafiću „Panda“, u centru Peći, ubijena su šestorica srpskih mladića iz ovog grada.

U ovom kafiću, inaće omiljenom sastajalištu pećkih gimnazijalaca, ubijeni su Ivan Obradović (14), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (17), Zoran Stanojević (17), Dragan Trifović (17) i student Ivan Radevia (25).

Mladići su ubijeni iz automatskog oružja. Istraga o ubistvu nikada nije ugledala svetlost dana.

Kancelarija za KiM traži rasvetljavanje zločina

Kancelarija za Kosovo i Metohiju podseća da ni posle petnaest godina ovaj, kako se navodi, stravičan zločin albanskih terorista nije dobio sudski epilog.

„Ni danas se ne zna ko je ispalio hice u nesrećne mladiće, kao što se ne zna ni ko je ubio srpsku decu u Goraždevcu, žeteoce u Starom Gacku, putnike autobusa Niš-ekspresa u Livadicama“, navodi se u saopštenju i dodaje da ni jedan zločin nad Srbima izvršen na Kosovu do danas nije rasvetljen.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od međunarodne zajednica da konačno počne sa rasvetljavanjem ovog i svih ostalih zločina počinjenih nad srpskim narodom u Pokrajani.

„Jer, kako je ubistvo šestorice mladića u Peći bilo uvod za pogrom posle koga  u  Metohiji gotovo da nije ostalo Srba, tako svaki zločin u kome nema osumnjičenih i okrivljenih predstavlja opasnost od ponavljanja nasilja“, ističe se u saopštenju i dodaje da će Kancelarija insistirati da se odgovorni kazne.Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021