Vesti
Hronika

Petković: Srbija će učiniti sve da zaštiti svoj narod

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković obišao je Danila Bojkovića, povređenog u incidentu na glavnom mostu na Ibru, u Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici.
Petković: Srbija će učiniti sve da zaštiti svoj narod
Petković u poseti povređenom mladiću(Foto RKM)

Petković je Bojkoviću poručio da što pre izbaci iz glave sve što se desilo i pozvao ga da bude gost u Beogradu.

“Ovaj mladić je simbol srpskog otpora albanskom ekstremizmu. Taj most je opsesija Albanaca i njihov nedosanjani san,” - rekao je Petković.

Naveo je da se incidenti pojačavaju i da više nisu samo verbalni.

“Mi to nećemo dozvoliti. Mi se zalažemo za mir, kompromisno rešenje. Ne dajemo povoda, ali nećemo dopustiti ovakve incidente, da se nožem ide na našu decu. Srbija će učiniti sve da zaštiti svoj narod. Samo odgovornim postupanjem možemo braniti naš narod, jer nam je mir preko potreban. Srbija će insistirati da se pronađu počinioci” istakao je Petković.

Petković je poslednji događaj pripisao predizbornoj kampanji.

“Svi smo uz ovog mladića, uz naš narod. To je naša dužnost i od toga nećemo odustati. Hvala KBC-u jer oni rade veliki posao za naš narod i državu Srbiju”.

Direktor KBC-a Milan Ivanović rekao je da je mladić operisan, i da ne očekuju komplikacije. On će tokom dana biti prebačen sa intenzivne nege i nastaviće oporavak na hirurškom odeljenju KBC-a u Mitrovici.Ostale vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu
Parastosom u crkvi Presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Milisav Dakić: Zločin van zločina
"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
  • 13.08.2020
Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece na Bistrici
Danas će u Goraždevcu biti obeležena 17. godišnjica od ubistva Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanja još četvoro dece na reci Bistrici u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
  • 12.08.2020
Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020