Vesti
Hronika

Petković: Srbija će učiniti sve da zaštiti svoj narod

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković obišao je Danila Bojkovića, povređenog u incidentu na glavnom mostu na Ibru, u Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici.
Petković: Srbija će učiniti sve da zaštiti svoj narod
Petković u poseti povređenom mladiću(Foto RKM)

Petković je Bojkoviću poručio da što pre izbaci iz glave sve što se desilo i pozvao ga da bude gost u Beogradu.

“Ovaj mladić je simbol srpskog otpora albanskom ekstremizmu. Taj most je opsesija Albanaca i njihov nedosanjani san,” - rekao je Petković.

Naveo je da se incidenti pojačavaju i da više nisu samo verbalni.

“Mi to nećemo dozvoliti. Mi se zalažemo za mir, kompromisno rešenje. Ne dajemo povoda, ali nećemo dopustiti ovakve incidente, da se nožem ide na našu decu. Srbija će učiniti sve da zaštiti svoj narod. Samo odgovornim postupanjem možemo braniti naš narod, jer nam je mir preko potreban. Srbija će insistirati da se pronađu počinioci” istakao je Petković.

Petković je poslednji događaj pripisao predizbornoj kampanji.

“Svi smo uz ovog mladića, uz naš narod. To je naša dužnost i od toga nećemo odustati. Hvala KBC-u jer oni rade veliki posao za naš narod i državu Srbiju”.

Direktor KBC-a Milan Ivanović rekao je da je mladić operisan, i da ne očekuju komplikacije. On će tokom dana biti prebačen sa intenzivne nege i nastaviće oporavak na hirurškom odeljenju KBC-a u Mitrovici.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020