Vesti
Hronika

Petković: Odluka suda prava slika pravosuđa u Prištini

U Osnovnom sudu u Prištini optuženi Gramos Šabani, Edona Haljiti, Aljbert  Ademaj i Ljeotrim Musljiu oslobođeni su optužbi za pripremanje terorističkih napada na diskoteke, crkve i KFOR, radi ponavljanja suđenja. Tim povodom reagovao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručivši da je ova odluka „prava slika pravosuđa u Prištini“.
Petković: Odluka suda prava slika pravosuđa u Prištini
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Petković je u objavi na Tviteru poručio da „dok se Srbi na KiM optužuju na višegodišnje drakonske kazne zatvora bez svedoka i dokaza, sud u Prištini oslobađa četvoro Albanaca optuženih za pripremanje terorističkog napada na KFOR, SPC i ugostiteljske objekte“.


Oslobađajuću presudu Šabaniju, Haljitijevoj, Ademaju i Musljiuu objavio je u sredu sudija Agim Kuči, a kako prenose mediji, oslobođeni su jer nije dokazano da su počinili krivična dela koja im se stavljaju na teret, javila je Zakletva za pravdu.

Prema pisanju medija prethodnih godina, Šabani, Haljiti, Ademaj i Musljiu, bili su deo šestočlane grupe koja se dovodila u vezu sa ISIS-om i koja je planirala napade na diskoteku u Gračanici, Pravoslavnu crkvu u severnom delu Mitrovice i samoublički napad na KFOR planirala sa ciljem da „Kosovo dovedu u stanje od 2004“.

Međutim, u sredu su optužbi oslobođene četiri osobe, dok o preostale dve nema informacija.Ostale vesti

Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022