Vesti
Hronika

Petković: Nikada nećemo zaboraviti malog Miloša

Direktor Kancelarije za Kosova i Metohije Petar Petković podsetio je da je na današnji dan pre 22 godine ubijen mali Miloš Petrović iz Cernice.
Petković: Nikada nećemo zaboraviti malog Miloša
Spomenik malog Miloša (Foto Fejsbuk Petar Petković)

"Imao je samo četiri godine kada su albanski ekstremisti pucali na njega dok je kupovao sladoled u centru sela. Danas bi bio momak za ženidbu, da njegov mladi život nije nasilno prekinut. Zajedno sa njim, stradali su i njegov stric Vojin Vasić i Tihomir Trifunović", napisao je Petković na svom Fejsbuk nalogu.

Petković je postavio pitanje šta je četvorogodišnji Miloš kome bio kriv?

“Njegova jedina krivica bila je to što je Srbin, a njegova mučenička smrt simbol je stradanja svih Srba na prostoru Kosova i Metohije. Ni za ovaj zločin do dana današnjeg niko nije odgovarao, ali kao država nikada nećemo zaboraviti malog Miloša niti odustati od traženja pravde”, napisao je Petković.

Petković je poručio “da na zaborav nemamo pravo i da Miloševa smrt zaslužuje pravdu kao i svi nevino stradali na prostoru Kosova i Metohije”.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022