Vesti
Hronika

Petković: Dragica Gašić nikome nije pretnja

Dragica Gašić, koja se nedavno vratila u Đakovicu, rekla je da nikome u tom gradu nikada nije naudila. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je nakon razgovora s njom u Gračanici, naveo da će ona uprkos životu pod ključem, biti "svoj na svome", te da je "simbol stradanja srpskog naroda".
Petković: Dragica Gašić nikome nije pretnja
Dragica Gašić i Petar Petković okruženi novinarima u Gračanici (Foto Kim)

Dragica Gašić se pre 20 dana vratila u svoj stan u Đakovici. Kaže da vratila se jer se ničega ne boji, nikom nije naudila, pa joj nije jasno zašto postoji žestok otpor Albanaca prema njoj.

„Gađali su kamenjem prozore, polomili su mi roletne, lepili su slike, sa raznim pretnjama. Noću lupaju na vrata, ne mogu da spavam, pijem lekove za smirenje. Iako me obezbeđuju, čim policija izađe, oni počnu da lupaju. Očekivala sam napade, jer sam prva, ali nisam se nadala da ću da ih doživeti. Nikome nisam naudila, nikome nisam nanela zlo u Đakovici“, rekla je Dragica kroz suze.

„Dragica nikome nije pretnja“, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

„Šta jedna žena, srpkinja, smeta bilo kome. Ona je povratnik, ona se vraća i vratila se u svoj stan, u svoj rodni grad, tamo gde je rodila dvoje dece, gde je živela i radila. Ona nikome ne smeta, ona nije nikakva pretnja. Zato ne razumemo da baš danas, na Vidovdan, 11 nevladinih organizacija potpisuje nekavu peticiju da je proteraju iz njene rodne Đakovice, a koliko čujemo, u 11 časova organizuju protest ispred ulaza u kom Dragica živi“, istakao je Petković.

On smatra da je Dragica Gašić „simbol stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.

„Mi, kao država Srbija, učinićemo sve da omogućimo život dostojan čoveka našoj Dragici. Potrudićemo se da obezbedimo blindirana metalna vrata, video nadzor, rešetke na stanu, da obezbedimo dostavljenje hrane Dragici. Ona se vraća u svoj stan da živi pod ključem i rešetkama, ali je svoj na svome“, zaključio je Petković.

Iako se konstantno dešavaju napadi na stan u kom živi, Dragica kaže neće da se seli.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021