Vesti
Hronika

Pet uhapšenih, oduzeto 75 kilograma marihuane

Policija Kosova (PK) je u saradnji sa Državnim tužilaštvom izvela je akciju u borbi protiv trgovine drogom i tom prilikom je uhapšeno pet osoba i oduzeto 75 kilograma marihuane, rekao je Rešat Muselji iz PK. 
Pet uhapšenih, oduzeto 75 kilograma marihuane
Ilustracija (Foto istock)

On je na konferenciji za medije saopštio da je istraga počela pre nekoliko meseci, a sama operacija juče popodne.

„U automobilu koji se kretao putem Priština - Mitrovica oduzeto je 20 kilograma marihuane, dok je kod drugog osumnjičenog zaplenjeno 55 kilograma marihuane. Zaplenjena su 193 metka, tri automobila, šest mobilnih telefona, 1.600 evra i 2.700 srpskih dinara. Takođe, istom prilikom, u Prištini je uhapšeno nekoliko osoba, od kojih su dvoje Srbi, a danas je uhapšena još jedna osoba u Uroševcu“, rekao je Murselji.

Sumnja se, kazao je on, da je marihuana došla iz jedne od susednih država i bila namenjena zemljama Evropske unije.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, a očekuje se da će tužilac zatražiti meru pritvora od mesec dana.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021