Vesti
Hronika

Pećka Bistrica se izlila na pojedinim mestima, potopljen most u selu Glavičica

Zbog kiše koja od juče neprekidno pada na pojedinim mestima došlo je do izlivanja Pećke Bistrice iz svoga korita.
Pećka Bistrica se izlila na pojedinim mestima, potopljen most u selu Glavičica
Pećka Bistrica (Foto: Radio Goraždevac)

Most na tranzitu u Peći je potkopan i nadležne službe zajedno uz pratnju Kosovkse policije pokušavaju da reše problem, saobraćaj se odvija samo u jednoj saobraćanoj traci.

U samom gradu reka je na pojedinim mestima na granici izlivanja.

Nizvodno niz rečno korito reka Bistrica je potopila i branu za navodnjavanje "Krstić" i izlila se na više mesta. Bistrica je potopila i jedan deo jesenjih poljoprivrednih useva, koji se nalaze pored samog korita reke.

Most na Bistrici u selu Glavičica potopljen je i nemoguće mu je prići. Jedan meštanin iz ovog sela je za Radio Goraždevac rekao da je most skroz porušen u poplavi.Ostale vesti

Apelacioni sud usvojio žalbu, Nikola Nedeljković uskoro na slobodi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je Nikola proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 06.12.2022
Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022
Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
  • 01.12.2022