Vesti
Hronika

Peć: Okončan krivični postupak protiv Maksića

Oslobađajućom presudom okončan je krivični postupak koji je protiv sekretara Opštine Peć Milosava Maksića iz Goraždevca vodilo Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Peći.
Peć: Okončan krivični postupak protiv Maksića
Milosav Maksić i Dejan Vasić u Peći (Foto zahvaljujući ljubaznosti advokata Vasića)

Maksić je bio optužen da je u ime liste "Srpska" pretio kandidatkinji Samostalne liberalne stranke da bi ona odustala od izlaska na lokalne izbore.

"Oslabađajuća presuda treba da bude za nauk, ali ujedno i poziv za udruživanje i slogu srpskog stanovništva na KiM. Jedino tako udruženi možemo opstati. Zahvalio bi se Kancelariji za KiM, advokatu, prijateljima i porodici na podršci", rekao je Milosav Maksić.

"Oduvek sam bio skeptik prema tajno snimljenim dokazima, a ovaj predmet ponovo pokazuje ispravnost ovakvog stava", kratko je nakon presude prokomentarisao slučaj Maksićev branitelj advokat Dejan A. Vasić.Ostale vesti

Porodica Andrejević ponovo na meti pljačkaša
Porodica Andrejević iz Gračanice se po peti put našla na meti pljačkaša. Lopova je u kući zatekla Aleksandra, koja je u trenutku provale bila sama kod kuće, dok je njen suprug Miloš bio na putu.
  • 04.03.2021
KP: Još 669 kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska Policija saopštila je da je tokom 24 sata u različitim gradovima Kosova izdala 669 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera u borbi protiv koronavirusa.
  • 04.03.2021
Pokušaj krađe u Gračanici, policija traga za počiniocem
U Gračanici se sinoć malo pre 20 sati dogodio pokušaj krađe. Na meti se našla porodica Miloša Andrejevića koji je bio na službenom putu, a čija se supruga, Aleksandra, nalazila u kući u trenutku kada je provalnik ušao, javlja RTV Gračanica.
  • 04.03.2021
Nastradao zaposleni u rudniku

Rudar B. Č. poginuo je na radilištu rudnika "Crnac" u Leposaviću, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 03.03.2021
Protest u Gračanici šesto veče zaredom

Više desetina mladih, kao i roditelji privedenih mladića, okupili su se šestu noć zaredom ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku pritvorenim dečacima.

  • 01.03.2021
Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021