Vesti
Hronika

Pacoli: Uhapšen Albanac na Merdaru, zahtevam njegovo puštanje

Odlazeći ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli saopštio je preko društvenih mreža da su pripadnici srpskog MUP-a uhapsili Albanca sa Kosova, Nezira Mehmetaja na prelazu Meradre.
Pacoli: Uhapšen Albanac na Merdaru, zahtevam njegovo puštanje
Pacoli (Foto Kim arhiva)

U objavi na Fejsbuku, Pacoli je osudio hapšenje Mehmetaja i poručio da će kancelarija za vezu sa Beogradom preduzeti sve odgovarajuće mere da osigura njegovo puštanje na slobodu.

„Srbija ne može beskonačno da ometa slobodno kretanje ljudi i da odmah prekine politička gonjenja“, poručio je Pacoli.

Navodi da je ovakav potez srpskog MUP-a u suprotnosti sa Briselskim sporazumom i da bi „Brisel, sa druge strane, trebalo da preduzme hitne mere da spreči postupke Beograda protiv građana Kosova i da obezbedi slobodno kretanje“.

Kako prenosi Gazeta Express, Nezir Mehmetaj iz sela Rudnica kod Kline, već 25 godina živi u Švajcarskoj.

Priveden je juče na prelazu Merdare kada se vraćao iz Beograda gde je vodio bolesnu majku da uradi testove. Ovaj medij prenosi da je zaustavljen zbog toga što se nalazi na „stop listi“.Ostale vesti

Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023