Vesti
Hronika

Pacoli: Uhapšen Albanac na Merdaru, zahtevam njegovo puštanje

Odlazeći ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli saopštio je preko društvenih mreža da su pripadnici srpskog MUP-a uhapsili Albanca sa Kosova, Nezira Mehmetaja na prelazu Meradre.
Pacoli: Uhapšen Albanac na Merdaru, zahtevam njegovo puštanje
Pacoli (Foto Kim arhiva)

U objavi na Fejsbuku, Pacoli je osudio hapšenje Mehmetaja i poručio da će kancelarija za vezu sa Beogradom preduzeti sve odgovarajuće mere da osigura njegovo puštanje na slobodu.

„Srbija ne može beskonačno da ometa slobodno kretanje ljudi i da odmah prekine politička gonjenja“, poručio je Pacoli.

Navodi da je ovakav potez srpskog MUP-a u suprotnosti sa Briselskim sporazumom i da bi „Brisel, sa druge strane, trebalo da preduzme hitne mere da spreči postupke Beograda protiv građana Kosova i da obezbedi slobodno kretanje“.

Kako prenosi Gazeta Express, Nezir Mehmetaj iz sela Rudnica kod Kline, već 25 godina živi u Švajcarskoj.

Priveden je juče na prelazu Merdare kada se vraćao iz Beograda gde je vodio bolesnu majku da uradi testove. Ovaj medij prenosi da je zaustavljen zbog toga što se nalazi na „stop listi“.Ostale vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu
Parastosom u crkvi Presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Milisav Dakić: Zločin van zločina
"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
  • 13.08.2020
Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece na Bistrici
Danas će u Goraždevcu biti obeležena 17. godišnjica od ubistva Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanja još četvoro dece na reci Bistrici u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
  • 12.08.2020
Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020