Vesti
Hronika

Pacoli: Uhapšen Albanac na Merdaru, zahtevam njegovo puštanje

Odlazeći ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli saopštio je preko društvenih mreža da su pripadnici srpskog MUP-a uhapsili Albanca sa Kosova, Nezira Mehmetaja na prelazu Meradre.
Pacoli: Uhapšen Albanac na Merdaru, zahtevam njegovo puštanje
Pacoli (Foto Kim arhiva)

U objavi na Fejsbuku, Pacoli je osudio hapšenje Mehmetaja i poručio da će kancelarija za vezu sa Beogradom preduzeti sve odgovarajuće mere da osigura njegovo puštanje na slobodu.

„Srbija ne može beskonačno da ometa slobodno kretanje ljudi i da odmah prekine politička gonjenja“, poručio je Pacoli.

Navodi da je ovakav potez srpskog MUP-a u suprotnosti sa Briselskim sporazumom i da bi „Brisel, sa druge strane, trebalo da preduzme hitne mere da spreči postupke Beograda protiv građana Kosova i da obezbedi slobodno kretanje“.

Kako prenosi Gazeta Express, Nezir Mehmetaj iz sela Rudnica kod Kline, već 25 godina živi u Švajcarskoj.

Priveden je juče na prelazu Merdare kada se vraćao iz Beograda gde je vodio bolesnu majku da uradi testove. Ovaj medij prenosi da je zaustavljen zbog toga što se nalazi na „stop listi“.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020