Vesti
Hronika

Otvorena istraga o navodnom trovanju vodom u Dečanu

Istragu o navodno zatrovanoj vodi u Dečanu vodiće dva tužioca Osnovnog tužilaštva u Peći, saopštio je portparol tog suda Skadar Nikći, koji je odbio da komentariše tvrdnje da su "dvojica Srba" viđena na tom prostoru uoči izbijanja ove afere.
Otvorena istraga o navodnom trovanju vodom u Dečanu
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Nikći je rekao da će prvi koraci biti obezbeđenje mesta događaja i razgovori sa zaposlenima u kompaniji ’Hidrodrini’, lekarima i medicinskim radnicima.

Razgovori sa zaposlenima su već počeli, dodao je. 

On je kazao da nije ovlašćen da komentariše tvrdnju da su uoči trovanja u Dečanu navodno viđena dvojica Srba.

Opština Dečani proglasila je juče vanrednu situaciju, a do sada je zbog navodnog trovanja vodom medicinsku pomoć zatražilo 1.500 ljudi.

Više od 250 stanovnika Dečana tražilo pomoć zbog trovanja

U Centru za porodičnu medicinu u Dečanima smanjen je broj pacijenata koji traže pomoć zbog trovanja vodom.

U poslednja 24 časa više od 250 stanovnika ove opštine koja je proglasila vanredno stanje bilo je zbrinuto, a njihovo stanje je sada stabilno.

Direktor Centra za porodičnu medicinu Seljmon Beriša kazao je da je primljeno 58 pacijenata manje u odnosu na prethodni dan.

On je rekao i da je veoma mali broj pacijenata otišao u Regionalnu bolnicu Peć zbog trovanja, preneo je Kosovo onlajn.

"Uglavnom su svi pacijenti koji su nam došli primili parenteralnu terapiju, primili su infuziju i otišli kući. Veoma mali broj je otišao u Regionalnu bolnicu Peć i u Đakovicu. Stanje onih koji su na kućnom lečenju i onih koji su dobili pomoć u regionalnim bolnicama je dobro", dodao je.Ostale vesti

Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021