Vesti
Hronika

Otvorena istraga o navodnom trovanju vodom u Dečanu

Istragu o navodno zatrovanoj vodi u Dečanu vodiće dva tužioca Osnovnog tužilaštva u Peći, saopštio je portparol tog suda Skadar Nikći, koji je odbio da komentariše tvrdnje da su "dvojica Srba" viđena na tom prostoru uoči izbijanja ove afere.
Otvorena istraga o navodnom trovanju vodom u Dečanu
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Nikći je rekao da će prvi koraci biti obezbeđenje mesta događaja i razgovori sa zaposlenima u kompaniji ’Hidrodrini’, lekarima i medicinskim radnicima.

Razgovori sa zaposlenima su već počeli, dodao je. 

On je kazao da nije ovlašćen da komentariše tvrdnju da su uoči trovanja u Dečanu navodno viđena dvojica Srba.

Opština Dečani proglasila je juče vanrednu situaciju, a do sada je zbog navodnog trovanja vodom medicinsku pomoć zatražilo 1.500 ljudi.

Više od 250 stanovnika Dečana tražilo pomoć zbog trovanja

U Centru za porodičnu medicinu u Dečanima smanjen je broj pacijenata koji traže pomoć zbog trovanja vodom.

U poslednja 24 časa više od 250 stanovnika ove opštine koja je proglasila vanredno stanje bilo je zbrinuto, a njihovo stanje je sada stabilno.

Direktor Centra za porodičnu medicinu Seljmon Beriša kazao je da je primljeno 58 pacijenata manje u odnosu na prethodni dan.

On je rekao i da je veoma mali broj pacijenata otišao u Regionalnu bolnicu Peć zbog trovanja, preneo je Kosovo onlajn.

"Uglavnom su svi pacijenti koji su nam došli primili parenteralnu terapiju, primili su infuziju i otišli kući. Veoma mali broj je otišao u Regionalnu bolnicu Peć i u Đakovicu. Stanje onih koji su na kućnom lečenju i onih koji su dobili pomoć u regionalnim bolnicama je dobro", dodao je.Ostale vesti

Poznat uzrok tragedije u Hrvatskoj: Uhapšen vozač autobusa, zaspao za volanom
Zamenik opštinskog državnog tužioca Slavko Pranjić je nakon uviđaja na mestu nesreće na autoputu u blizini Slavonskog Broda, u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba, a povređeno više desetina, saopštio da je vozač autobusa uhapšen, prenosi hrvatski portal Jutarnji.
  • 25.07.2021
Deset poginulih, 45 povređenih u sletanju autobusa kod Slavonskog Broda
Deset osoba je poginulo, dok je nekoliko desetina povređeno, kada je autobus kosovskih oznaka sleteo jutros sa autoputa kod Slavonskog Broda, saopštila je hrvatska policija. Osam osoba je teško povređeno. Kako nezvanično saznaje Hina, autobus je saobraćao na liniji Frankfurt-Đakovica.
  • 25.07.2021
Preminuo Miroslav Toholj
Književnik Miroslav Toholj preminuo je jutros u Beogradu nakon kraće bolesti u 64. godini, potvrđeno je Srni u porodici Toholj.
  • 23.07.2021
Zabranjen ulazak srpskim vernicima na Kosovo
Kosovska policija zaustavila je na Jarinju dva autobusa sa hodočasnicima iz organizacija "Dobročinstvo" i "Srpska omladina za Kosmet" koji su krenuli na poklonjenje pravoslavnim svetinjama na Kosovu, prenosi RTS. 
  • 23.07.2021
Staro Gracko: Pomen stradalim žeteocima
U Starom Gracku kod Lipljana obležene su 22 godine od stradanja četrnaest srpskih žetelaca. 
  • 23.07.2021
Odalović: Izvesno se zna ko je počinio zločin u Starom Grackom
Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je, povodom 22. godišnjice ubistva 14 žetelaca u selu Staro Gracko na Kosovu, da se izvesno zna ko je počinio taj zločin, ali da epiloga još nema, kao ni u ostalim zločinima nad Srbima pre ili po dolasku međunarodne misije.
  • 23.07.2021