Vesti
Hronika

Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske

Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Ilustracija (Foto Pixabay)

Akciju potrage za narkoticima je izvela Direkcija Kosovske policije regiona Sever u saradnji sa kosovskom carinom.

Oni su laboratoriju za "neovlašćenu proizvodnju narkotika, psihoaktivnih ili sličnih supstanci" otkrili prilikom kontrole jednog objekta u ovom selu u zvečanskoj opštini.

Kako je navodeno iz KP, tokom vršenja ove akcije čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja.

Policija je u vezi sa tim izvršila uviđaj i pronašla nekoliko čaura.

Selo Izvore nalazi se na putu Banjska – Novi Pazar. Na delu ovog puta bliže Pazaru, Briselskim sporazumom ranije je planiran treći integrisani prelaz na Severu Kosova.

KoSSev podseća da je laboratorijau selu izvore za proizvodnju narkotika treća otkrivena na severu samo od početka ove godine, a nakon onih u severnom delu Mitrovice i Zvečanu.

Srpska lista: Osuđujemo kriminalno delovanje pojedinaca, policajci imaju kapaciteta

"Srpska lista pozdravlja akciju policije iz Regiona Sever koja je danas sprovedena sa ciljem suzbijanja kriminaliteta u oblasti narkotika, čime se pre svega štiti naša omladina, i naša deca od ove pošasti koja razara svako društvo", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz ove političke partije.

"Ova akcija je pokazala da policajci Regiona Sever imaju sposobnosti i kapaciteta da se suprotstave kriminalitetu. Кoristimo priliku da istaknemo da u ime Srpske liste i našeg naroda osuđujemo ovakvo kriminalno delovanje pojedinaca", dodaje se.

Iz Srpske liste su poručili da daju "punu podršku policiji Regiona Sever da nastavi sa ovakvim akcijama i ne dozvoli pojedincima da svojim kriminalnim aktivnostima kriminalizuju čitav sever gde žive pošteni ljudi i domaćini".

"Želimo jasno da poručimo da kada god policija sprovodi profesionalne akcije poput ove, uvek će imati podršku Srpske liste i naših građana", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022