Vesti
Hronika

Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske

Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Ilustracija (Foto Pixabay)

Akciju potrage za narkoticima je izvela Direkcija Kosovske policije regiona Sever u saradnji sa kosovskom carinom.

Oni su laboratoriju za "neovlašćenu proizvodnju narkotika, psihoaktivnih ili sličnih supstanci" otkrili prilikom kontrole jednog objekta u ovom selu u zvečanskoj opštini.

Kako je navodeno iz KP, tokom vršenja ove akcije čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja.

Policija je u vezi sa tim izvršila uviđaj i pronašla nekoliko čaura.

Selo Izvore nalazi se na putu Banjska – Novi Pazar. Na delu ovog puta bliže Pazaru, Briselskim sporazumom ranije je planiran treći integrisani prelaz na Severu Kosova.

KoSSev podseća da je laboratorijau selu izvore za proizvodnju narkotika treća otkrivena na severu samo od početka ove godine, a nakon onih u severnom delu Mitrovice i Zvečanu.

Srpska lista: Osuđujemo kriminalno delovanje pojedinaca, policajci imaju kapaciteta

"Srpska lista pozdravlja akciju policije iz Regiona Sever koja je danas sprovedena sa ciljem suzbijanja kriminaliteta u oblasti narkotika, čime se pre svega štiti naša omladina, i naša deca od ove pošasti koja razara svako društvo", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz ove političke partije.

"Ova akcija je pokazala da policajci Regiona Sever imaju sposobnosti i kapaciteta da se suprotstave kriminalitetu. Кoristimo priliku da istaknemo da u ime Srpske liste i našeg naroda osuđujemo ovakvo kriminalno delovanje pojedinaca", dodaje se.

Iz Srpske liste su poručili da daju "punu podršku policiji Regiona Sever da nastavi sa ovakvim akcijama i ne dozvoli pojedincima da svojim kriminalnim aktivnostima kriminalizuju čitav sever gde žive pošteni ljudi i domaćini".

"Želimo jasno da poručimo da kada god policija sprovodi profesionalne akcije poput ove, uvek će imati podršku Srpske liste i naših građana", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022