Vesti
Hronika

Otkazano ročište Bogdanoviću u vezi sa ubistvom Ivanovića, novo 20. aprila

Tužilaštvo za organizovani kriminal otkazalo je ročište Bobanu Bogdanoviću, prijatelju ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, koji je bio pozvan da 15. aprila u svojstvu građanina da izjavu u vezi sa njegovim navodima o ubistvu političara Olivera Ivanovića.
Otkazano ročište Bogdanoviću u vezi sa ubistvom Ivanovića, novo 20. aprila
Mesto ubistva Olivera Ivanovića (Foto arhiva Kim)

Tužilaštvo ga je obavestilo da u svojstvu građanina dođe 20. aprila i da potrebna obaveštenja u vezi sa krivičnim delom terorizam, navodi se u pozivu u koji je N1 imao uvid.

Bogdanović, koji je prijatelj ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, izjavio je za KRIK da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović. Prema njegovim navodima, koje je ponudio i Tužilaštvu za organizovani kriminal, ubica je plaćen sa 50 hiljada evra.

 


PROČITAJTE JOŠ:

Advokat traži da se Bobanu Bogdanoviću dodeli obezbeđenje

Tužilaštvo pozvalo Bobana Bogdanovića na razgovor u vezi sa ubistvom Ivanovića

Bogdanović: Iz tužilaštva me nisu kontaktirali zbog istrage ubistva Olivera Ivanovića

Milena Popović: Spremna sam na sve ako me sistem razočara

„Ne zadovoljavam se imenima ubica mog brata, hoću razobličenje cele priče“

Prelević: Prijava MUP-a protiv Bogdanovića deo kampanje vlasti

Mrtva usta (ne) govore

MUP: Nijedan navod Bogdanović nije potvrdio dokazima

Nakon iznošenja informacija o ubici Olivera Ivanovića potrebna reakcija nadležnih

Prijatelj ubijenog Belivukovog saradnika za KRIK otkriva ko je ubio Ivanovića


 

U ispovesti za KRIK Boban Bogdanović izneo je životnu priču svog najboljeg druga iz detinjstva Aleksandra Gligorijevića Pukija, sa kojim je nastavio da se druži iako je bio svestan da je Gligorijević duboko u kriminalnim vodama sa Veljkom Belivukom. Bogdanović navodi i da se njegov drug učlanio u SNS i da je postao batina Srpske napredne stranke u Odžacima, gde je živeo i da je bio u tesnoj saradnji sa Andrejem Vučićem, koordinatotom SNS za Vojvodinu.

Bogdanović tvrdi da mu je prijatelj 7. marta 2020. ispričao ko su organizatori, ko su nalogodavci i ko je ubica Olivera Ivanovića.

„Olivera Ivanovića je ubio Ljubomir Lainović. To je sin nekadašnjeg žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića Dugog. Čovek koji je organizovao i koji je pripremio logistiku je Milan Radoičić. Čovek koji je naredio ubistvo je Zvonko Veselinović. To mi je rekao Aleksandar Gligorijević Puki“, ispričao je Bogdanović.

Bogdanović je objasnio i da je, kako je rekao, Veljko Belivuk, preko Aleksandra Gligorijevića Pukija, isplatio novac ubici Olivera Ivanovića, po nalogu Zvonka Veselinovića.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022