Vesti
Hronika

Otac Sava: Sveštenik sa snimka nema veze sa Eparhijom

Večernje novosti juče su objavile snimak na kojem se vidi kako nepoznato svešteno lice skida albansku zastavu sa karaule Košare. Ovaj video je izazvao veliku pažnju i u srpskim i u albanskim medijima, ali i na društvenim mrežama. Iz Eparhije raško-prizrenske poručuju da nemaju ništa sa tim činom.
Otac Sava: Sveštenik sa snimka nema veze sa Eparhijom
Fotografija sa Košara (Foto Novosti.rs)

Naime, beogradski list je objavio da je tokom obeležavanja Miholjskih zadušnica 10. oktobra “sveštenik iz okoline Beograda” na Košare stigao peške sa dvojicom prijatelja, te da se “nakon služenja pomena za sve junake” popeo na sprat zgrade i skinuo albansku zastavu.

Iguman manastira Visoki Dečani, otac Sava Janjić oglasio se u međuvremenu, istakavši da “navodno svešteno lice” sa snimka nema nikakve veze sa Eparhijom raško-prizrenskom.

“Naša Eparhija se ograđuje od svake aktivnosti koja na bilo koji način ugrožava odnose medju etničkim i verskim zajednicama”, napisao je otac Sava na Tviteru.

On je istakao da svako “neodgovorno ponašanje pojedinaca koji dolaze na Kosovo i Metohiju samo da bi snimali senzacionalističke video materijale nanose štetu pre svega našem narodu koji je ovde ostao da živi”.

“Iskreno se nadamo da nam oni koji ne mogu pružiti pomoć makar ne odmažu neodgovornim ponašanjem”, napisao je otac Sava, a medijima koji su plasirali i promovisali ovaj snimak poručio da su jednako neodgovorni.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020