Vesti
Hronika

Otac Sava: Četvorica Albanaca uhvaćena u krađi na ostacima isposnice kod Prizrena

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio je na društvenim mrežama da su nedavno četvorica kosovskih Albanaca uhvaćena u krađi arheoloških ostataka u isposnici Sv. Petra Koriškog kod Prizrena.
Otac Sava: Četvorica Albanaca uhvaćena u krađi na ostacima isposnice kod Prizrena
Ostaci isposnice kod Prizrena (Foto o.Sava Janjić)

Pozivajući se na izveštaj Poliicije Kosova, otac Sava je napisao da je jedan od osumnjičenih za krađu pobegao nakon hapšenja.

"Četiri kosovska Albanca uhvaćena su da kradu arheološke ostatke u isposnici Sv. Petra Koriškog kod Prizrena. Zadržani su u pritvoru 48. sati, ali je prilikom transporta u pritvor jedan pritvorenik pobegao. Objektima na KiM treba Hitna zaštita", napisao je otac Sava Janjić.

 

 

Objekti naše Crkve koji nisu u većinskim ili naseljenim srpskim sredinama godinama su izloženi vandalizmu i krađi. Isposnica Sv. Petra je i ranije bila na meti lopova. Reč je o najvećoj srednjovekovnoj isposnici gde se i pored skrnavljenja još mogu videti freske, podsetio je iguman Sava.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021