Vesti
Hronika

Otac Sava: Četvorica Albanaca uhvaćena u krađi na ostacima isposnice kod Prizrena

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio je na društvenim mrežama da su nedavno četvorica kosovskih Albanaca uhvaćena u krađi arheoloških ostataka u isposnici Sv. Petra Koriškog kod Prizrena.
Otac Sava: Četvorica Albanaca uhvaćena u krađi na ostacima isposnice kod Prizrena
Ostaci isposnice kod Prizrena (Foto o.Sava Janjić)

Pozivajući se na izveštaj Poliicije Kosova, otac Sava je napisao da je jedan od osumnjičenih za krađu pobegao nakon hapšenja.

"Četiri kosovska Albanca uhvaćena su da kradu arheološke ostatke u isposnici Sv. Petra Koriškog kod Prizrena. Zadržani su u pritvoru 48. sati, ali je prilikom transporta u pritvor jedan pritvorenik pobegao. Objektima na KiM treba Hitna zaštita", napisao je otac Sava Janjić.

 

 

Objekti naše Crkve koji nisu u većinskim ili naseljenim srpskim sredinama godinama su izloženi vandalizmu i krađi. Isposnica Sv. Petra je i ranije bila na meti lopova. Reč je o najvećoj srednjovekovnoj isposnici gde se i pored skrnavljenja još mogu videti freske, podsetio je iguman Sava.Ostale vesti

Petković: Nikada nećemo zaboraviti malog Miloša
Direktor Kancelarije za Kosova i Metohije Petar Petković podsetio je da je na današnji dan pre 22 godine ubijen mali Miloš Petrović iz Cernice.
  • 28.05.2022
Ubijen muškarac u Uroševcu
Jedna osoba preminula je u ranim jutarnjim satima u Uroševcu od posledica povreda zadobijenih vatrenim oružjem.
  • 28.05.2022
Dvostruko ubistvo u Kosovskoj Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici rano jutros dogodilo se dvostruko ubistvo, potvrđeno je za Radio Mitrovica sever.
  • 27.05.2022
Određen pritvor za još četiri lica u slučaju ’’Brezovica’’
Četiri osobe, među kojima je i bivši sekretar Ministarstva za infrastrukturu Vlade Kosova, uhapšene su u najnovijoj akciji u slučaju "Brezovica". Oni su osumničeni za delo primanja mita, a tužilac im je odredio pritvor od 48 sati, saopšteno je iz Tužilaštva.
  • 26.05.2022
Lažna dojava o bombi na otvaranju festivala ’’Mirdita, dobar dan’’
Lažna dojava o postavljenoj bombi u  NGO Habu, u kome je otvaranjem izložbe "Sve naše suze" počeo festival "Mirdita, dobar dan". Prostor je bio ispražnjen, a policijske ekipe sa psima proverile su prostor i utvrdile da je dojava lažna.
  • 26.05.2022
Zaštićeni svedok odbio da svedoči na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića
U nastavku suđenja u slučaju ubistva Olivera Ivanovića zaštićeni svedok odustao je od ispitivanja, tvrdeći da je "uplašen za svoj i život svoje porodice", iako je 2018. godine o ubistvu govorio u izjavi tužilaštvu.
  • 25.05.2022