Vesti
Hronika

Otac Sava: Četvorica Albanaca uhvaćena u krađi na ostacima isposnice kod Prizrena

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio je na društvenim mrežama da su nedavno četvorica kosovskih Albanaca uhvaćena u krađi arheoloških ostataka u isposnici Sv. Petra Koriškog kod Prizrena.
Otac Sava: Četvorica Albanaca uhvaćena u krađi na ostacima isposnice kod Prizrena
Ostaci isposnice kod Prizrena (Foto o.Sava Janjić)

Pozivajući se na izveštaj Poliicije Kosova, otac Sava je napisao da je jedan od osumnjičenih za krađu pobegao nakon hapšenja.

"Četiri kosovska Albanca uhvaćena su da kradu arheološke ostatke u isposnici Sv. Petra Koriškog kod Prizrena. Zadržani su u pritvoru 48. sati, ali je prilikom transporta u pritvor jedan pritvorenik pobegao. Objektima na KiM treba Hitna zaštita", napisao je otac Sava Janjić.

 

 

Objekti naše Crkve koji nisu u većinskim ili naseljenim srpskim sredinama godinama su izloženi vandalizmu i krađi. Isposnica Sv. Petra je i ranije bila na meti lopova. Reč je o najvećoj srednjovekovnoj isposnici gde se i pored skrnavljenja još mogu videti freske, podsetio je iguman Sava.Ostale vesti

Sedmi dan protesta na severu Kosova

Protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Situacija je i dalje mirna, ali napeta.

  • 26.09.2021
Opština Z.Potok: Mogući uzrok požara zastarele instalacije
Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima u subotu ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.
  • 25.09.2021
Preminuo novinar Miloš Vasić
Jedan od osnivača "Vremena", novinar Miloš Vasić, posle duge i teške bolesti, preminuo je danas u Beogradu.
  • 25.09.2021
Zvečan: Pronađene dve eksplozivne naprave u zgradi Centra za registraciju vozila
U zgradi u kojoj se nalazi centar za registraciju vozila u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, saošteno je iz Kosovske policije regiona Sever, nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio da je izvršen napad „eksplozivnim sredstvima“ u ovom centru.
  • 25.09.2021
Požar u zgradi opštine Zubin Potok

U zgradi Opštine Zubin Potok sinoć je oko 01.00 sat posle ponoći izbio je požar, usled čega su pripadnici vatrogasne jedinice izašli na teren.

  • 25.09.2021
Šesti dan protesta na severu Kosova
U šesti dan ulazi protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i odlukom Vlade Kosova o zameni registarskih tablica. Noć su proveli u šatorima i oko vatre.
  • 25.09.2021