Vesti
Hronika

Oštećena dva autobusa firme ’’Džo Travel’’

Dva parkirana autobusa Gorana Antića iz Kosovske Mitrovice, vlasnika kompanije „Džo Travel“ oštetile su noćas još uvek nepoznate osobe. U izjavi za KoSSev Antić je izrazio sumnju da je do napada došlo zbog njegovih političkih stavova koje javno iznosi, podsetivši da ovo nije prvi put da se nasrće na njegovu imovinu. Takođe sumnja u to da će policija uspeti da pronađe počinioce. Iz Kosovske policije, sa druge strane, poručuju da rade na slučaju.
Oštećena dva autobusa firme ’’Džo Travel’’
Autobusi firme ’’Džo Travel’’ (Foto Goran Antić)

Goran Antić navodi da je jutros oko 06.30 časova zatekao autobuse sa naprslim šoferšajbnama na parkingu kod JKP „Standard“.

„Sumnjam da se lomljava dogodila oko ponoći ili ujutru rano, kao i da je to uradilo dvoje – troje ljudi“, rekao je.

Kaže da je odmah zatim obavestio policiju i dao izjavu.

„Saslušali su me kao i prošli put, ali i oni su nemoćni. Njima za te okolne kamere trebaju dozvole, zato sumnjam da će nešto uraditi. Slučaj sam prijavio čisto jer je to moja dužnost“, navodi on.

Slučaj je prijavio i prošle godine, kada su mu takođe razbijena stakla na čak sedam autobusa. Međutim, Antić tvrdi da počinioci ni tada nisu pronađeni.

„Ne bi trebalo da imaju ikakav problem da to urade u profesionalnom smislu. Ovo je malo mesto, a takve ekipe koje to rade su obično jedne iste. Dakle, policija ili neće da deluje ili možda ne sme“, rekao je Antić.

Ocenjuje i da su građani Kosovske Mitrovice „nezaštićeni i prepušteni sami sebi“, ukoliko policija ne može da reši slučajeve ovog tipa.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022