Vesti
Hronika

Oštećena dva autobusa firme ’’Džo Travel’’

Dva parkirana autobusa Gorana Antića iz Kosovske Mitrovice, vlasnika kompanije „Džo Travel“ oštetile su noćas još uvek nepoznate osobe. U izjavi za KoSSev Antić je izrazio sumnju da je do napada došlo zbog njegovih političkih stavova koje javno iznosi, podsetivši da ovo nije prvi put da se nasrće na njegovu imovinu. Takođe sumnja u to da će policija uspeti da pronađe počinioce. Iz Kosovske policije, sa druge strane, poručuju da rade na slučaju.
Oštećena dva autobusa firme ’’Džo Travel’’
Autobusi firme ’’Džo Travel’’ (Foto Goran Antić)

Goran Antić navodi da je jutros oko 06.30 časova zatekao autobuse sa naprslim šoferšajbnama na parkingu kod JKP „Standard“.

„Sumnjam da se lomljava dogodila oko ponoći ili ujutru rano, kao i da je to uradilo dvoje – troje ljudi“, rekao je.

Kaže da je odmah zatim obavestio policiju i dao izjavu.

„Saslušali su me kao i prošli put, ali i oni su nemoćni. Njima za te okolne kamere trebaju dozvole, zato sumnjam da će nešto uraditi. Slučaj sam prijavio čisto jer je to moja dužnost“, navodi on.

Slučaj je prijavio i prošle godine, kada su mu takođe razbijena stakla na čak sedam autobusa. Međutim, Antić tvrdi da počinioci ni tada nisu pronađeni.

„Ne bi trebalo da imaju ikakav problem da to urade u profesionalnom smislu. Ovo je malo mesto, a takve ekipe koje to rade su obično jedne iste. Dakle, policija ili neće da deluje ili možda ne sme“, rekao je Antić.

Ocenjuje i da su građani Kosovske Mitrovice „nezaštićeni i prepušteni sami sebi“, ukoliko policija ne može da reši slučajeve ovog tipa.Ostale vesti

Zvečan: Miran protest Srba i danas
Srbi i danas mirno protestuju nedaleko od crkve Svetog Đorđa u Zvečanu. Prisutno je nekoliko desetina građana.
  • 04.06.2023
Više desetina demonstranata osumnjičeno za nemire u Zvečanu
Direkcija policije u Prištini saopštila je da je između 70 i 80 demonstranata eksplozivnim napravama, vatrenim oružjem, kamenjem i ciglama napalo službena lica policajce u Zvečanu 29. maja, navodeći da je o ovom slučaju pokrenuta istraga.
  • 03.06.2023
Protesti i danas u Zvečanu i Leposaviću
Nedaleko od zgrade Opštine Zvečan iza prostora koji je i dalje ograđen bodljikavom žicom, okupljeni su od jutros građani. Kfor se nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu.
  • 03.06.2023
Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine

Najviše pripadnika KFOR je i dalje ispred opštinskih zgrada. Međutim, danas ne nose štitove koji su bili deo njihove opreme u prethodnim danima i mnogo ih je manje u odnosu na prethodne dane.

  • 02.06.2023
Rajović: Kosovska policija ne dozvoljava rudarima Trepče da rade svoj posao

Okupljenima na protestu u Zvečanu obratio se direktor "Flotacije Leposavić" RHMK "Trepča", Milan Rajović.
On je kazao da pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije onemogućavaju zaposlene u rudnicima "Crnac" i "Belo brdo" da rade svoj posao.

  • 02.06.2023
Objavljen novi snimak privođenja Petrovića

Nakon vesti Kim radija i portal Gračanica onlajn pronašao je u svom materijalu video kojim se dokazuje da je Radoš Petrović u ponedeljak 29. maja priveden od strane KFOR-a pre početka nereda u Zvečanu.

  • 02.06.2023