Vesti
Hronika

“Ostavka zbog korupcije unutar Misije Euleks“

Predsedavajući sudija Euleksa Malkolm Simons podneo je ostavku. Ovu vest je objavio francuski dnevni list "Le Monde", prenosi KTV.
“Ostavka zbog korupcije unutar Misije Euleks“
Zgrada Euleksa u Prištini (Foto N1)

"Poslednjih nedelja prijavio sam pojedine slučajeve korupcije u okviru misije. Konkretno, postavio sam pitanje hakovanja moje email adrese od strane drugog sudije Euleksa. Zamolio sam britansku Službu za spoljne odnose i EU da proslede slučaj policiji. Odbili su da me podrže," rekao je Simons.

Simons tvrdi da je Misija Evropske unije za vladavinu prava “u potpunosti politička“.

"Euleks nije misija koja promoviše vladavinu zakona, to je politička misija. Svako ko misli drugačije je naivan ili glup," rekao je Simons.

Malkolm Simons je bio sudija od doslaska Euleksa na Kosovo 2008. godine, dok sudskim savetom ove misije predsedava od 2014. godine.Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

  • 12.04.2021