Vesti
Hronika

Oštar napad Srpske liste na Radu Trajković

Srpska lista saopštila je da će nastaviti da se odgovorno, u nemogućim uslovima, zajedno s potpredsednikom Milanom Radoičićem i uz podršku Srbije, bori za svakog Srbina na Kosovu i Metohiji, trudeći se da čuvamo jedinstvo naroda, ali nećemo ćutati na uvrede "nemoralnih aveti prošlosti, čiji je primer Rada Trajković".
Oštar napad Srpske liste na Radu Trajković
Rada Trajković(Foto arhiva Kim)

U saopštenju se navodi su gomile laži koje Trajković „izbacuje“ u medijskom prostoru Srbije protiv predsednika Aleksandra Vučića i Radoičića očigledno naručeni iz Prištine kako bi se stvorili uslovi za nastavak terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji, posebno na severu.

„Dok je Rata Trajković sa svojom decom u Beogradu a neku poslala čak i u inostranstvo, deca potpredsednika Radoičića žive i školuju se na Kosovu i Metohiji i dele sudbinu srpskog naroda na ovim prostorima. Toliko o činjenicama i odnosu prema borbi za budućnost srpskog naroda na ovim prostorima“, dodaje Srpska lista.

Ta stranka ukazuje i da je Vučić jedini srpski lider od 2000. godine pod čijim vođstvom su Srbi postigli političko jedinstvo na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022