Vesti
Hronika

Osojane: Obijena i opljačkana kuća sveštenika

Kuća sveštenika Miloša Vukića u Osojanu obijena je i opljačkana tokom prethodne noći.
Osojane: Obijena i opljačkana kuća sveštenika
Osojane (Foto arhiva Kim

Kako je javio mitrovički Radio Kontakt plus iz svešteničke kuće su ukradeni lap - top računar, oko 25.000 dinara, dečiji zlatni lančići, par telefona, a u kući je izvršena premetačina.

Sveštenik u kući u Osojanu živi sa suprugom i dve ćerke, a u trenutku krađe sa porodicom nije bio u njoj.
Po povratku kući kasno sinoć zatekao je ispreturanu i opljačkanu kuću.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je Tanjugu da ovaj napad i pljačka kuće sveštenika u povratničkom mestu Osojane zabrinjava.

“Nakon moje nedavne posete upravo Osojanu od meštana sam dobio zahtev da se u Osojanu otvori podstanica policije. Zahtev sam, zvanično kao ministar, uputio MUP-u i direktoru Policije Kosova”, rekao je Jevtić.

On je uputio poziv nadležnima da ovaj poslednji i sve prethodne napade na povratnike Srbe i njihovu imovinu što pre rasvetle.

“Apelujem na Policiju Kosova daizađe u susret zahtevima meštana i u Osojanu otvaranjem podstanice, ali i povećanjem broja policajaca kao i upošljavanjem Srba u redove policije podigne bezbednost na viši nivo”, rekao je Jevtić.

U Osojanu živi oko 500 Srba povratnika.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021