Vesti
Hronika

Osnovni sud potvrdio optužnicu protiv bivše ministarke Durate Hodže

Osnovni sud u Prištini potvrdio je optužnicu za korupciju protiv bivše ministarke za evropske integracije Durate Hodža, bivšeg sekretara Kuštrima Cukaja, te Fitima Mustafe, Nuhija Osmanija i Demuša Šaše.
Osnovni sud potvrdio optužnicu protiv bivše ministarke Durate Hodže
Durata Hodža (Foto Kljan Kosova)

Ovaj slučaj je dodeljen sudiji Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini Arbenu Hotiju.

Branilac optuženog Demuša Šaše advokat Tahir Recaj u ponedeljak je uložio žalbu Apelacionom sudu na ovu odluku.

Recaj je naglasio da se do odluke Apelacionog suda optužnica ne može smatrati potvrđenom.

„Optužnica nije potvrđena, prvostepena je i ne smatra se potvrđenom jer smo uložili žalbu. U roku od pet dana imali smo pravo da uložimo žalbu Apelacionom sudu. To smo i učinili i čekamo odluku Apelacionog suda. Tek ako Apelacioni sud odbije žalbu, optužnica se smatra potvrđenom, do te faze nije potvrđena jer imamo samo jednu presudu prvostepenog suda“, rekao je on.

Podsetimo, optuženi su se 1. septembra 2021. godine na prvom ročištu izjasnili da nisu krivi.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva Kosovo, podignutoj 7. jula 2021. godine, Durata Hodža, Kuštrim Cukaj i Fitim Mustafa optuženi su za kontinuirano vršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 414. st. 2 u vezi sa članom 77 stav 1 KZK.

Demuš Šaša i Nuhi Osmani su optuženi da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 414. stav 2. KZK.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021