Vesti
Hronika

Osnovni sud potvrdio optužnicu protiv bivše ministarke Durate Hodže

Osnovni sud u Prištini potvrdio je optužnicu za korupciju protiv bivše ministarke za evropske integracije Durate Hodža, bivšeg sekretara Kuštrima Cukaja, te Fitima Mustafe, Nuhija Osmanija i Demuša Šaše.
Osnovni sud potvrdio optužnicu protiv bivše ministarke Durate Hodže
Durata Hodža (Foto Kljan Kosova)

Ovaj slučaj je dodeljen sudiji Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini Arbenu Hotiju.

Branilac optuženog Demuša Šaše advokat Tahir Recaj u ponedeljak je uložio žalbu Apelacionom sudu na ovu odluku.

Recaj je naglasio da se do odluke Apelacionog suda optužnica ne može smatrati potvrđenom.

„Optužnica nije potvrđena, prvostepena je i ne smatra se potvrđenom jer smo uložili žalbu. U roku od pet dana imali smo pravo da uložimo žalbu Apelacionom sudu. To smo i učinili i čekamo odluku Apelacionog suda. Tek ako Apelacioni sud odbije žalbu, optužnica se smatra potvrđenom, do te faze nije potvrđena jer imamo samo jednu presudu prvostepenog suda“, rekao je on.

Podsetimo, optuženi su se 1. septembra 2021. godine na prvom ročištu izjasnili da nisu krivi.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva Kosovo, podignutoj 7. jula 2021. godine, Durata Hodža, Kuštrim Cukaj i Fitim Mustafa optuženi su za kontinuirano vršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 414. st. 2 u vezi sa članom 77 stav 1 KZK.

Demuš Šaša i Nuhi Osmani su optuženi da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 414. stav 2. KZK.Ostale vesti

Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022