Vesti
Hronika

Oslobođeni srpski mladići koji su kupovali ambleme OVK

Državljani Srbije D.D, V.J i D.D. koji su privedeni zbog kupovine amblema OVK u jednoj radnji u Prištini, pušteni su iz pritvora odlukom Tužilaštva, potvrdila je za RTV Kim advokatica Jovana Filipović.

Oslobođeni srpski mladići koji su kupovali ambleme OVK
Priština (Foto Shutterstock)

Filipovićeva je kazala da se oni trenutno nalaze u putu ka Nišu, gde žive, a prethodno su saslušani u policiji.

Podsetimo, trojica državljana Srbije D.D, V.J. i D.D. uhapšeni su juče u Prištini. Jedan od njih, D.D. vlasnik je prodavnice vojne opreme u Nišu i kolekcionar vojnih amblema. Sa uhapšenim srpskim mladićima su tokom kupovine amblema bila i dva Albanca iz Prištine i Gnjilana.

Mediji na albanskom naveli su ranije danas da su neki od uhapšenih Srba povezani sa policijom u centralnoj Srbiji i da su u zamenu za novac Albancima obezbeđivali srpsko državljanstvo.Ostale vesti

Priština: Operisan Srbin koji je učestvovao u sukobu
Direktor Klinike za ortopediju Univerzitetsko-kliničkog centra u Prištini Gani Jašanica izjavio je da je Srbin koji je povređen u sukobu sa Kosovskom policijom operisan i da je njegovo stanje stabilno.
  • 25.09.2023
Eljšani: Policija traga za uniformisanim napadačima
Policija Kosova intenzivno traga za uniformisanim i naoružanim licima sa kojima se juče sukobila u Banjskoj, potvrdio je za Radio Kim Veton Eljšani, vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region sever.
  • 25.09.2023
Beta: Povređeni kod Banjske prebačeni u bolnicu u Novom Pazaru

Najmanje dvojica nepoznatih muškarca zbrinuta su juče tokom popodneva u novopazarskoj Opštoj bolnici zbog prostrelnih rana, nezvanično saznaje Beta.

  • 25.09.2023
Ulaz u Banjsku i dalje blokiran
U selo Banjska u opštini Zvečan na severu Kosova i dalje se ne može ući, niti iz njega izaći, nakon što je juče, posle pokušaja blokade puta, došlo do sukoba u kojem je poginulo troje Srba i jedan pripadnik Kosovske policije.
  • 25.09.2023
Makedonski državljani u hotelu blizu manastira Banjska
Sedam makedonskih državljana, od kojih je jedno dete, nalaze se u hotelu u neposrednoj blizini manastira gde je izvršen oružani napad na kosovske policijske snage, saopštilo je večeras Ministarsrvo spoljnih poslova Severne Makedonije.
  • 24.09.2023
Kosovska policija: Uhapšen još jedan napadač, pronađeni arsenali oružja
Kosovska policija saopštila je da je uhapšen i drugi napadač koji je takođe bio u vojnoj uniformi i naoružan dugim puškama i municijom. 
  • 24.09.2023