Vesti
Hronika

Oslobođeni optužbi za bacanje suzavca u Skupštini

Osnovni sud u Prištini oslobodio je optužbi za bacanje suzavca u skupštini sadašnju, kosovsku ministarku pravde Aljbuljenu Hadžiu, poslanika kosovske skupštine, Palja Ljekaja i bivše poslanice Doniku Kadaj-Bujupi i Besu Baftiu, javlja Zakletva za pravdu, a prenosi Kossev.
Oslobođeni optužbi za bacanje suzavca u Skupštini
Suzavac u Skupštini Kosova (Foto arhiva Kim)

Presudu je saopštila sudija Fatime Dermaku, koja je kazala da su u nedostatku dokaza optuženi oslobođeni.

Prema rečima predsedavajuće, na osnovu materijalnih dokaza, odnosno potvrde o vraćanju predmeta, dokumentacije i potvrde o zapleni predmeta, sud smatra da se ne može dokazati da su okrivljeni počinili krivično delo, pošto nema veštačenja koja bi mogla da potvrde činjenicu da bi oduzete stvari mogle da budu oružje u skladu sa zakonom o oružju.

Prema optužnici koja je podignuta 8. aprila 2016. godine, Hadžiu, Ljekaj, Baftiu i Kadaj-Bujupi teretili su se za neovlašćeno posedovanje suzavca.

Prema navodima iz optužnice, 19. februara 2016. godine, oko 12.20 sati, u holu Skupštine Kosova, u posed ovih poslanika, nakon što su se vraćali u salu posle pauze tokom skupštinskog zasedanja, radnici obezbeđenja u Skupštini pronašli su i zaplenili kanistere sa suzavcem koje su nelegalno posedovali.

Njima se, usled toga, stavljalo ne teret krivično delo „neovlašćeno držanje, kontrola i posedovanje oružja“.Ostale vesti

KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021
KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta
Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 
  • 30.11.2021