Vesti
Hronika

Oslobođeni optužbi za bacanje suzavca u Skupštini

Osnovni sud u Prištini oslobodio je optužbi za bacanje suzavca u skupštini sadašnju, kosovsku ministarku pravde Aljbuljenu Hadžiu, poslanika kosovske skupštine, Palja Ljekaja i bivše poslanice Doniku Kadaj-Bujupi i Besu Baftiu, javlja Zakletva za pravdu, a prenosi Kossev.
Oslobođeni optužbi za bacanje suzavca u Skupštini
Suzavac u Skupštini Kosova (Foto arhiva Kim)

Presudu je saopštila sudija Fatime Dermaku, koja je kazala da su u nedostatku dokaza optuženi oslobođeni.

Prema rečima predsedavajuće, na osnovu materijalnih dokaza, odnosno potvrde o vraćanju predmeta, dokumentacije i potvrde o zapleni predmeta, sud smatra da se ne može dokazati da su okrivljeni počinili krivično delo, pošto nema veštačenja koja bi mogla da potvrde činjenicu da bi oduzete stvari mogle da budu oružje u skladu sa zakonom o oružju.

Prema optužnici koja je podignuta 8. aprila 2016. godine, Hadžiu, Ljekaj, Baftiu i Kadaj-Bujupi teretili su se za neovlašćeno posedovanje suzavca.

Prema navodima iz optužnice, 19. februara 2016. godine, oko 12.20 sati, u holu Skupštine Kosova, u posed ovih poslanika, nakon što su se vraćali u salu posle pauze tokom skupštinskog zasedanja, radnici obezbeđenja u Skupštini pronašli su i zaplenili kanistere sa suzavcem koje su nelegalno posedovali.

Njima se, usled toga, stavljalo ne teret krivično delo „neovlašćeno držanje, kontrola i posedovanje oružja“.Ostale vesti

Preminula novinarka Gordana Suša
Novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75. godini života, potvrđeno je za portal Nova.rs.
  • 22.06.2021
Godišnjica od kidnapovanja rudara kopa Belaćevac
"Danas se navršavaju 23 godine od otmice srpskih rudara, koje su albanski teroristi prisilno odveli iz fabričkog kruga ugljenokopa `Belaćevac` Termoelektrane `Obilić` na Кosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 22.06.2021
Ukradena strujna instalacija iz crkve u Uroševcu

Iz pravoslavne crkve Svetog cara Uroša u Uroševcu ukradena je strujna instalacija, javio je prištinski portal Reporteri.

  • 21.06.2021
Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021