Vesti
Hronika

Oslobođen Sami Ljuštaku

Advokat Arijanit Koci, branilac jednog od komandanata bivše Oslobodilačke vojske Kosova Samija Ljuštakua, potvrdio je za prištinske medije da je kosovski Vrhovni sud oslobodio njegovog klijenta svih optužbi za koje ga je Osnovni sud u Mitrovici osudio na 12 godina zatvora.
Oslobođen Sami Ljuštaku
Sami Ljuštaku (Foto Balkaninsajt)

U kosovskom vrhovnom sudu u Prištini održavalo se ročište po žalbama više pripadnika OVK, među kojima su i bivši ambasador Kosova u Tirani Sulejman Selimi i predsednik opštine Srbica Sami Ljuštaku, koji su u prethodnom postupku osuđeni za krivično delo ratnog zločina 1999. godine u toj opštini.zločine počinjene na Kosovu tokom rata.

Osnovni sud u Mitrovici osudio je 2015. godine Ljuštakua na 12 godina zatvora zbog ubistva jednog albanskog civila, dok je Selimi osuđen na šest godina zatvora zbog nasilja nad zatvorenikom u centru za pritvaranje OVK u selu Likovce.

Apelacioni sud u Prištini je potvrdio kazne koje je prethodno izrekao Osnovni sud u Mitrovici.Ostale vesti

Kod Prištine uhapšen muškarac, zaplenjeno preko 27 kilograma marihuane
U okviru akcije Kosovske policije, u selu Mramor kod Prištine, uhapšen je muškarac kod koga je pronađeno više od 27 kilograma marihuane.
  • 09.08.2022
Petković sa porodicom momka uhapšenog na Gazimestanu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da se sastao sa porodicom Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu.
  • 09.08.2022
Tužilaštvo: Nastavlja se inspekcijski nadzor na Brezovici

Na području Brezovice i danas se vrši inspekcijski nadzor u cilju istrage o nelegalnoj gradnji u zoni Nacionalnog parka, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.

  • 09.08.2022
Slabiji zemljotres kod Ulcinja
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u 7.33h registrovao slab zemljotres, sa epicentrom na tri kilometra jugozapadno od Ulcinja.
  • 09.08.2022
Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022