Vesti
Hronika

Oslobođen Sami Ljuštaku

Advokat Arijanit Koci, branilac jednog od komandanata bivše Oslobodilačke vojske Kosova Samija Ljuštakua, potvrdio je za prištinske medije da je kosovski Vrhovni sud oslobodio njegovog klijenta svih optužbi za koje ga je Osnovni sud u Mitrovici osudio na 12 godina zatvora.
Oslobođen Sami Ljuštaku
Sami Ljuštaku (Foto Balkaninsajt)

U kosovskom vrhovnom sudu u Prištini održavalo se ročište po žalbama više pripadnika OVK, među kojima su i bivši ambasador Kosova u Tirani Sulejman Selimi i predsednik opštine Srbica Sami Ljuštaku, koji su u prethodnom postupku osuđeni za krivično delo ratnog zločina 1999. godine u toj opštini.zločine počinjene na Kosovu tokom rata.

Osnovni sud u Mitrovici osudio je 2015. godine Ljuštakua na 12 godina zatvora zbog ubistva jednog albanskog civila, dok je Selimi osuđen na šest godina zatvora zbog nasilja nad zatvorenikom u centru za pritvaranje OVK u selu Likovce.

Apelacioni sud u Prištini je potvrdio kazne koje je prethodno izrekao Osnovni sud u Mitrovici.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023