Oroši: Zašto Rada Trajković nije pozvana kao svedok o ubistvu Ivanovića?

Bez obzira na namere da se predstavi iza ubistvo Olivera Ivanovića stoje kriminalne grupe, dugogodišnja novinarka Violeta Oroši, smatra da je u pitanju političko ubistvo.

Podeli ovaj članak sa:
 • Violeta Oroši (Foto Kim)

Iza tog ubistva stoje politički segmenti, bez obzira ko je napravio sam čin ubistva“, kaže dopisnica nemačkog radija WDR.

Na pitanje zašto predstavnici Srba u institucijama ne zahtevaju više da se ovo ubistvo rasvetli, Oroši kaže: "Da im odgovara možda bi više insistirali na tome".

"Na kraju krajeva, zar nije čudno da Rada Trajković koja je najviše optužbi i upirala prst u jednu osobu za koju smatra da stoji iza ubistva, a da ta ista osoba u međuvremenu postane potpredsednik Liste Srpska i kako je moguće da ona nikada nije pozvana u Tužilaštvo da da izjavu kao mogući svedok? To je jedno veliko pitanje za mene", kaže Violeta Oroši.

Kaže da se mediji i javnost nedovoljno bave ubistvom srpskog političara jer nema pomaka u istrazi.

"Nema pomaka u istrazi. Šta da rade mediji? Mediji jednostavno nemaju motiva da pišu o ubistvu Ivanovića. Da nije bilo jučerašnjeg nestanka našeg kolege iz Bele Crkve ja ne znam da li bi mi sad govorili o ovoj temi. A tim nestankom se šalje jedna poruka i javnosti i medijima, a to je bolje biti deo zavere ćutanja jer u suprotnom se nekome može završiti život", ističe Oroši.

Drugi razlog za ćutanje o ubistvu Olivera Ivanovića, prema rečima Violete Oroši, je taj što se ubistvo nije smatralo međuetničkim."Kada je Kosovo u pitanju to više nije aktuelno. Više se pažnje posvećuje krađama krava nego ovom ubistvu", zaključuje novinarka.

Ostale vesti

 • 20 godina od otmice i ubistva prištinskog profesora i novinara Šabana Hotija

  20 godina od otmice i ubistva prištinskog profesora i novinara Šabana Hotija

  Magistralni put koji vodi od Prištine prema Peći u julu 1998. godine je kontrolisala OVK i u blizini opštine Glogovac formirala logor Lapušnik. Bio je smešten na seoskom imanju. U kući, garaži i štali držani su zarobljenici. Albance je OVK hapsila uglavnom tako što je ulazila u njihove kuće u okolnim selima, ali i u opštinama Lipljan i Štimlje. Srbi koji su završili u Lapušniku, hapšeni su većinom na magistralnom putu Priština - Prizren, kod mesta Dulje.

 • KP: Kazne za prekoračenje brzine i do 900 evra

  KP: Kazne za prekoračenje brzine i do 900 evra

  Kosovska policija objavila je da je 137 osoba nastradalo u saobraćaju u 2017. godini, a da se najviše nesreća sa smrtnim ishodom dogodilo od 14 do 18 časova, i to 33. Dan u kom se najviše nesreća dogodilo takođe sa fatalnim ishodom je nedelja (23). Nastradalo je 44 pešaka, što je 19 više nego u 2016. godini, od kojih su 26 bila deca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane