Vesti
Hronika

Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”

U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
Ilustracija (Foto Kim)

“Po danu, dok su se srpska deca igrala u blizini, tablu sa nazivom ulice, je skinula grupa nepoznatih albanskih mladića, i bacila je na zemlju. Majka i otac pokojnog Slovena Radića su telefonom obavestili policiju, patrola kosovske policije je došla za desetak minuta i obavila uviđaj”, kazala je meštanka Orahovca i novinarka Olivera Radić.

Ulica "Slovena Radića" se nalazi na tridesetak metara od crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu. Naziv je dobila na predlog omladine Orahovca, nekoliko godina posle Slovenove pogibije na radnoj akciji u Slavonskoj Požegi. Sloven je poginuo kao srednjoškolac sa svojih 15 godina. Pregažen je kombajnom, a njegov grob u Orahovcu je poslednjih godina nekoliko puta skrnavljen i nadgrobna ploča oborena.

Roditelji i građani Orahovca su se uznemirili zbog ovog događaja, navela je Radićeva.Ostale vesti

Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021
Osmani, Kurti i Konjufca odali počast palim vojnicima NATO-a

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i predsednik parlamenta Gljauk Konjifca odali su počast polaganjem venaca na Spomen-ploču palim NATO vojnicima, povodom 22. godišnjice "Dana mira", prenosi Koha.

  • 12.06.2021
Zabranjen ulazak vernicima iz Beograda na Kosovo
Dva autobusa sa vernicima iz Beograda koji su krenuli u posetu manastirima na Kosovu vraćeni su danas sa prelaza Jarinje, saznaje RTV Kim. Nezadovoljni hodočasnici su neko vreme držali prelaz u blokadi, protestujući zbog zabrane ulaska na Kosovo.
  • 12.06.2021
Priština: Održan protest studenata. Novi grafit i poruke na vratima hrama
Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini održan je protest nezadovoljnih albanskih studenata zbog jučerašnje liturgije. Na vratima hrama aktivnisti Socijaldemokratske partije ispisali su novi grafit sa porukom "simbol šovinizma postaje svetinja sa blagoslovom Aljbina Kurtija”.
  • 11.06.2021