Vesti
Hronika

Optužnice zbog zloupotrebe tendera u Ranilugu

Zbog zloupotreba tendera u opštini Ranilug, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu podiglo je optužnicu protiv četiri lica.
Optužnice zbog zloupotrebe tendera u Ranilugu
Ranilug (Foto arhiva Kim)

Odeljenje za teška krivična dela, podiglo je optužnicu protiv okrivljenih G.J., I.Đ., B.Đ. i S.D.

U saopštenju za javnost Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu se navodi da su „Prema optužnici, od januara 2018. godine u Ranilugu, navedeni okrivljeni, kao službena lica u opštini Ranilug, namerno prekoračili svoja ovlašćenja ili nisu ispunili svoje službene dužnosti i na taj način na konkursu pod nazivom „Rekonstrukcija i unapređenje ulične rasvete opštine Ranilug za 2018. godinu“. Okrivljeni nisu izvršili obaveze koje proizilaze iz odluke, ne pridržavajući se predmernih i predobračuna ovog tendera, pa su svojim nečinjenjem oštetili opštinski budžet u iznosu od 8.307,00 €, u korist privrednog operatera u Prištini”.

Kako se navodi, ovim radnjama izvršili su krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, iz člana 422. kosovskog Krivičnog zakona.Ostale vesti

SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021
Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021