Vesti
Hronika

Optužnice zbog zloupotrebe tendera u Ranilugu

Zbog zloupotreba tendera u opštini Ranilug, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu podiglo je optužnicu protiv četiri lica.
Optužnice zbog zloupotrebe tendera u Ranilugu
Ranilug (Foto arhiva Kim)

Odeljenje za teška krivična dela, podiglo je optužnicu protiv okrivljenih G.J., I.Đ., B.Đ. i S.D.

U saopštenju za javnost Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu se navodi da su „Prema optužnici, od januara 2018. godine u Ranilugu, navedeni okrivljeni, kao službena lica u opštini Ranilug, namerno prekoračili svoja ovlašćenja ili nisu ispunili svoje službene dužnosti i na taj način na konkursu pod nazivom „Rekonstrukcija i unapređenje ulične rasvete opštine Ranilug za 2018. godinu“. Okrivljeni nisu izvršili obaveze koje proizilaze iz odluke, ne pridržavajući se predmernih i predobračuna ovog tendera, pa su svojim nečinjenjem oštetili opštinski budžet u iznosu od 8.307,00 €, u korist privrednog operatera u Prištini”.

Kako se navodi, ovim radnjama izvršili su krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, iz člana 422. kosovskog Krivičnog zakona.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022