Vesti
Hronika

Optužnica za krijumčarenje migranata i držanje oružja

Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv okrivljenog inicijala F.K. koji se tereti da je tokom 2020. i 2021. godine, u cilju posredne ili direktne finansijske ili druge materijalne koristio, proizvodio, snabdevao, obezbeđivao ili posedovao lažne putne ili lične isprave radi krijumčarenja migranata.
Optužnica za krijumčarenje migranata i držanje oružja
Ilustracija (Foto Pixabay)

Njemu se stavlja na teret da je za pribavljanje različitih dokumenata naplaćivao od 100 do 200 evra, kao i da je instalirao uređaje pomoću kojih je vršio izradu falsifikovanih dokumenata, kao što su pasoši, lične karte, vozačke dozvole i druga dokumenta, sve to iz različitih zemalja, kao što su Hrvatska i Italija. Lažne putne ili lične isprave bila su korišćene u svrhu krijumčarenja migranata.

Ovim radnjama okrivljeni F.K. je izvršio krivično delo iz člana 164 stav 2 u vezi sa stavom 1 KPRK.

Takođe, protiv okrivljenog F.K. je potvrđena osnovana sumnja da je u svojoj štampariji u naselju Topana, u Prištini, imao specijalni revolver ECOL 99 Cal 9mm, sa metom i dva okvira, bez dozvole nadležnog organa i u suprotnosti sa važećim Zakonom o oružju, pa je ustanovljeno da je izvršio krivično delo neovlašćeno posedovanje ili držanje oružja iz člana 366 stav 1 KPRK.Ostale vesti

Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022
Apelacioni sud usvojio žalbu, Nikola Nedeljković uskoro na slobodi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je Nikola proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 06.12.2022
Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022