Vesti
Hronika

Optužnica za krijumčarenje migranata i držanje oružja

Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv okrivljenog inicijala F.K. koji se tereti da je tokom 2020. i 2021. godine, u cilju posredne ili direktne finansijske ili druge materijalne koristio, proizvodio, snabdevao, obezbeđivao ili posedovao lažne putne ili lične isprave radi krijumčarenja migranata.
Optužnica za krijumčarenje migranata i držanje oružja
Ilustracija (Foto Pixabay)

Njemu se stavlja na teret da je za pribavljanje različitih dokumenata naplaćivao od 100 do 200 evra, kao i da je instalirao uređaje pomoću kojih je vršio izradu falsifikovanih dokumenata, kao što su pasoši, lične karte, vozačke dozvole i druga dokumenta, sve to iz različitih zemalja, kao što su Hrvatska i Italija. Lažne putne ili lične isprave bila su korišćene u svrhu krijumčarenja migranata.

Ovim radnjama okrivljeni F.K. je izvršio krivično delo iz člana 164 stav 2 u vezi sa stavom 1 KPRK.

Takođe, protiv okrivljenog F.K. je potvrđena osnovana sumnja da je u svojoj štampariji u naselju Topana, u Prištini, imao specijalni revolver ECOL 99 Cal 9mm, sa metom i dva okvira, bez dozvole nadležnog organa i u suprotnosti sa važećim Zakonom o oružju, pa je ustanovljeno da je izvršio krivično delo neovlašćeno posedovanje ili držanje oružja iz člana 366 stav 1 KPRK.Ostale vesti

Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023
MTS d.o.o. nastavlja sa radom
Prištinski organi su usvojili žalbu telekomunikacione kompanije MTS d.o.o. na prethodnu odluku o brisanju iz registra privrednih društava, tako da ta firma nastavlja da posluje na Kosovu i Metohiji, saopštio je Telekom Srbija.
  • 22.09.2023
Dragiši Milenkoviću produžen pritvor za još dva meseca

Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca Dragiši Milenkoviću iz Kišnice koje se tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, potvrdila je za Radio Kim advokatica Jovana Filipović.

  • 22.09.2023
KP: Pokrenuta istraga zbog još jednog natpisa „Kad se vojska na Kosovo vrati“
Kosovska policija pokrenula je juče još jednu istragu zbog natpisa „Kad se vojska na Kosovo vrati“, ispisanog ovog puta u opštini Zvečan. U pitanju je jedno selo u ovoj opštini a poruke su, kako navode, ispisane na više kuća.
  • 22.09.2023
U dvorišta trojice Srba u Kosovskom Pomoravlju bačene eksplozivne naprave

U dvorišta srpskih porodica u opštini Ranilug noćas su bačene tri eksplozivne naprave. U dve eksplozije koje su se dogodile načinjena je materijalna šteta, dok treća nije eksplodirala, saznaje Kim radio. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju navode da je reč o zastrašivanju, a sve sa ciljem "etničkog čišćenja Srba sa Kosova".

  • 22.09.2023
KP: Uhapšen muškarac zbog ilegalnog prelaska, osumnjičen za krijumčarenje lekova

Kosovska policija uhapsila je u selu Bistrica (opština Leposavić) muškarca G.P. osumnjičenog da je svojima automobilom koji je bio natovaren medicinskim lekovima ilegalno ušao na Kosovo.

  • 22.09.2023