Vesti
Hronika

Optužnica za korupciju protiv Kusari, Gašija, Bećaja i Rašića ostaje na snazi

Osnovni sud u Prištini nije prihvatio zahtev za odbacivanje optužnice protiv četiri bivša ministra Besima Bećaja, Mimoze Kusari Ljilje, Dardana Gašija i Nenada Rašića, kao i ostalih optuženih u aferi privatizacije distributivne mreže Kosovske energetske korporacije, prenosi Reporteri.
Optužnica za korupciju protiv Kusari, Gašija, Bećaja i Rašića ostaje na snazi
Osnovni sud (Foto Kim)

Svih 19 optuženih u slučaju privatizacije distributvne mreže KEK, na početnom ročištu održanom 28. oktobra 2020. godine u Osnovnom sudu u Prištini, izjasnilo su se da nisu krivi.

Specijalno tužilaštvo Kosova tereti čevoro bivših ministara, koji su funkciju obavljali tokom druge vlade Hašima Tačija, kao i još 15 osoba, za zloupotrebu službenog položaja u slučaju privatizacije distributivne mreže Kosovske energetske korporacije.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva podignutoj 10. aprila 2020. godine, Besim Bećaj je optužen kao predsednik vladinog Odbora za privatizaciju, a Mimoza Kusari Ljilja, Nenad Rašić, Dardan Gašo i Lorik Fejzulahu, terete se da su prekoračenjem nadležnosti omogućili sticanje materijalne koristi drugim licima.

Optužnica tereti Kusari, Gaši, Bećaj, Rašić i ostali da su naneli milionsku štetu Kosovskoj energetskoj korporaciji i Vladi Kosova, kao njenom akcionaru.Ostale vesti

Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021