Vesti
Hronika

Optužnica za korupciju protiv Kusari, Gašija, Bećaja i Rašića ostaje na snazi

Osnovni sud u Prištini nije prihvatio zahtev za odbacivanje optužnice protiv četiri bivša ministra Besima Bećaja, Mimoze Kusari Ljilje, Dardana Gašija i Nenada Rašića, kao i ostalih optuženih u aferi privatizacije distributivne mreže Kosovske energetske korporacije, prenosi Reporteri.
Optužnica za korupciju protiv Kusari, Gašija, Bećaja i Rašića ostaje na snazi
Osnovni sud (Foto Kim)

Svih 19 optuženih u slučaju privatizacije distributvne mreže KEK, na početnom ročištu održanom 28. oktobra 2020. godine u Osnovnom sudu u Prištini, izjasnilo su se da nisu krivi.

Specijalno tužilaštvo Kosova tereti čevoro bivših ministara, koji su funkciju obavljali tokom druge vlade Hašima Tačija, kao i još 15 osoba, za zloupotrebu službenog položaja u slučaju privatizacije distributivne mreže Kosovske energetske korporacije.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva podignutoj 10. aprila 2020. godine, Besim Bećaj je optužen kao predsednik vladinog Odbora za privatizaciju, a Mimoza Kusari Ljilja, Nenad Rašić, Dardan Gašo i Lorik Fejzulahu, terete se da su prekoračenjem nadležnosti omogućili sticanje materijalne koristi drugim licima.

Optužnica tereti Kusari, Gaši, Bećaj, Rašić i ostali da su naneli milionsku štetu Kosovskoj energetskoj korporaciji i Vladi Kosova, kao njenom akcionaru.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021