Vesti
Hronika

Optužnica u slučaju zloupotrebe službenog položaja u opštini Leposavić

Specijalno tužilaštvo Kosova podgilo je u Osnovnom sudu u Prištini optužnicu protiv petnaest lica zbog zloupotrebe službenog položaja u opštini Leposavić.
Optužnica u slučaju zloupotrebe službenog položaja u opštini Leposavić
Zgrada opštine (Foto Opština Leposavić)

Kako je navedeno u saopštenju Specijlanog tužilaštva, optužnica obuhvata i bivšeg predsednika opštine Leposavić i još devet službenika ove lokalne samouprave, kao i pet vlasnika privatnih preduzeća u vezi sa opštinskim projektima.

Među optuženima su D. J, H. B, A. A, DŽ. F, H. H, M. H, A. K, C. T, M. R, M. I, B. B, N. M, I. K, J. B, i B. M. Oni su optuženi za krivično delo "organizovani kriminal", odnosno "zloupotrebu službenog položaja".Ostale vesti

Policija na Brnjaku bacila suzavac na okupljene građane
Kosovske policijske snage bacile su suzavac na okupljene građane kod prelaza Brnjak. 
  • 20.09.2021
U Leposaviću se okupljaju građani, na Jarinju specijalci
Na putu između Zvečana i Leposavića, kod Balabana, raspoređeno je više oklopnih vozila specijalne jedinice Policije Kosova koja, kako saznajemo, jutros nisu zaustavljava vozila sa srpskim registarskim oznakama. Međutim, u Leposaviću su počela okupljanja građana a parkirano je i više kamiona srpskih privrednika.
  • 20.09.2021
Preminula Marina Tucaković
Marina Tucaković, najpoznatiji srpski tekstopisac, preminula je posle duže borbe sa teškom bolešću. Tokom karijere napisala je stotine pesama i sarađivala sa najvećim imenima pop i folk scene.
  • 20.09.2021
Specijalne jedinice Rosu raspoređene na Jarinju i Brnjaku

Specijalne jedinice kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva administrativna prelaza – Jarinju i Brnjaku, javlja RTS.

  • 20.09.2021
Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021