Vesti
Hronika

Optužnica protiv šest osoba zbog šverca 400 kilograma kokaina

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv biznismena Izeta Šaćirija i još pet osoba zbog zaplene 400 kilograma kokaina iz Brazila koji je završio u magacinu njegove kompanije "MC fuds" u Lipljanu, saopšteno je iz ovog tužilaštva.
Optužnica protiv šest osoba zbog šverca 400 kilograma kokaina
Ilustracija (Foto istock)

Iz tužilaštva podsećaju da je u maju prošle godine u kamionu u vlasništvu kompanije „MC fuds“, kojim je prevoženo meso, bio skriven kokain sa odredištem Kosovo.

Izet Šaćiri i državljanin Albanije Bledar Habili osnovali su ovu kompaniju u novembru 2020. godine.

Delatnost firme bila je trgovina na veliko i malo, uvoz i izvoz prehrambenih i industrijskih proizvoda, voća i povrća, automobila, rezervnih delova, te proizvodnja i trgovina građevinskim i drugim materijalima.

U saopštenju iz tužilaštva navodi se da je optužnica podignuta protiv Šaćirija, Habilija i K.Š, F.V, K.B. i N.M. jer su počinili krivična dela učešće ili organizovanje kriminalne grupe, neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i promet droge, ometanje dokazivanja ili službenog postupka i neovlašćeno posedovanje, kontrola ili držanje oružja.Ostale vesti

Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022
Apelacioni sud usvojio žalbu, Nikola Nedeljković uskoro na slobodi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je Nikola proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 06.12.2022
Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022