Vesti
Hronika

Optužnica protiv šest osoba za uzgoj droge u selu Kovače u Zubinom Potoku

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv šest osoba, uhapšenih nakon otkrivanja laboratorije za preradu narkotika u selu Kovače u opštini Zubin Potok jula meseca prošle godine.
Optužnica protiv šest osoba za uzgoj droge u selu Kovače u Zubinom Potoku
Ilustracija (Foto istock)

U pitanju su pet lica srpske nacionalnosti i jedan Goranac, a tužilaštvo danas precizira i njihove inicijale: D.Đ, D.T, N.N, LJ.M, K.Đ. i B.Đ.

Specijalno tužilaštvo saopštava da su se okrivljeni u saradnji tokom jula meseca 2022. godine, u selu Кovač, opština Zubin Potok, bavila uzgojem narkotičnog bilja, u improvizovanoj laboratoriji u kući jednog od okrivljenih, gde je nakon intenzivnog istražnog rada kosovske policije u saradnji sa Državnim tužilaštvom došlo do otkrivanja izvršilaca navedenog krivičnog dela.

Šestorica optuženih terete se za krivično delo „uzgoj biljke našiša, kokainskog žbuna ili biljke kanabisa“.Ostale vesti

Izvršen pretres u Rudaru i Zvečanu u vezi sa događajima u Banjskoj, nema uhapšenih
Pripadnici Kosovske policije izvršili su danas u kasnim poslepodnevnim časovima pretres u dve kuće u opštini Zvečan, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.
  • 04.10.2023
KP: Uhapšene dve osobe zbog prodaje oružja
Dve osobe iz Peći se sumnjiče za krivično delo uvoz, izvoz, snabdevanje, prevoz, proizvodnja, neovlašćena razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili eksploziva, saopšteno je medijima iz Kosovske policije.
  • 04.10.2023
Federalna uprava policije BIH o navodima da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo da je Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli, a isto mu bilo transportovano u Beograd odakle ga je prenosio na Kosovo, oglasila se i Federalna uprava policije za N1 Sarajevo.

  • 04.10.2023
Pretraga terena u Banjskoj i dalje traje

Policija Kosova i dalje sprovodi pretragu terena u Banjskoj. Situacija na severu Kosova je mirna.

  • 04.10.2023
Više javno tužilaštvo najavilo žalbu na sudsku odluku o puštanju Radoičića

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu će se žaliti na odluku suda o neodređivanju pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivićnih dela u vezi oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova.

  • 04.10.2023
Radoičić pušten iz pritvora, zabranjen mu odlazak na Kosovo
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.
  • 04.10.2023