Vesti
Hronika

Optužnica protiv šest osoba za uzgoj droge u selu Kovače u Zubinom Potoku

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv šest osoba, uhapšenih nakon otkrivanja laboratorije za preradu narkotika u selu Kovače u opštini Zubin Potok jula meseca prošle godine.
Optužnica protiv šest osoba za uzgoj droge u selu Kovače u Zubinom Potoku
Ilustracija (Foto istock)

U pitanju su pet lica srpske nacionalnosti i jedan Goranac, a tužilaštvo danas precizira i njihove inicijale: D.Đ, D.T, N.N, LJ.M, K.Đ. i B.Đ.

Specijalno tužilaštvo saopštava da su se okrivljeni u saradnji tokom jula meseca 2022. godine, u selu Кovač, opština Zubin Potok, bavila uzgojem narkotičnog bilja, u improvizovanoj laboratoriji u kući jednog od okrivljenih, gde je nakon intenzivnog istražnog rada kosovske policije u saradnji sa Državnim tužilaštvom došlo do otkrivanja izvršilaca navedenog krivičnog dela.

Šestorica optuženih terete se za krivično delo „uzgoj biljke našiša, kokainskog žbuna ili biljke kanabisa“.Ostale vesti

KP: Uhapšen Srbin za paljenje automobila u Zubinom Potoku

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarac M.B. (36) srpske nacionalnosti za koga se sumnja da je zapalio automobile sa "RKS" tablicama u opštini Zubin Potok.

  • 01.04.2023
U Leposaviću zapaljena tri automobila
U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
  • 01.04.2023
Bivši predsednik opštine Klokot oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja
Saša Mirković, bivši predsednik opštine Klokot, zajedno sa Zećirom Seljimijem, Nebahate Pirom i Strahinjom Stevićem, odlukom Vrhovnog suda Kosova, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.
  • 31.03.2023
„Najmanje 158 ubijenih i nestalih novinara 1991-1995. u bivšoj Jugoslaviji“
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije ima 158 slučajeva ubijenih i nestalih novinara od od 1991. do 1995. godine, ali podaci novinarskih udruženja pokazuju da to nije konačan broj, rečeno je na Konferenciji Udruženja novinara Srbije (UNS) "Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine".
  • 31.03.2023
Učestale krađe: Ugrožena bezbednost građana, traži se smena komandira
Nakon nekoliko krađa koje su zabeležene tokom prošle i ove nedelje u Opštini Gračanica održana je sednica Odbora za bezbednost. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić apelovala je na Policiju, Kfor, Karabinjere ali i Oebs da daju sve od sebe kako bi pljačke prestale a počinioci pronađeni. Zbog nerešenih brojnih slučajeva sa sednice je zatražena smena komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića.
  • 31.03.2023
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
  • 31.03.2023