Vesti
Hronika

Optužnica protiv sedam osoba zbog organizovanog kriminala, proizvodnje i prodaje droge

Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini protiv sedam okrivljenih u vezi sa predmetom "Muliri".
Optužnica protiv sedam osoba zbog organizovanog kriminala, proizvodnje i prodaje droge
Ilustracija (Foto Pixabay)

Naime, F.U, A.R, F.M, E.M, A.M, E.D. i M.V. se terete za izvršenje krivičnog dela učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe iz člana 277. stav 1. KZ, a u vezi sa krivičnim delima: neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i promet opojnih droga, psihotropnih i sličnih supstanci iz člana 267. stav 1. KZK i uzgoj biljke hašiša, kokainskog žbuna ili kanabisa, iz člana 272. stav 1. KZK.

Specijalno tužilaštvo smatra da postoji dovoljno dokaza da su okrivljeni delovali kao hijerarhijski organizovana i struktuirana grupa sa definisanim ulogama.

Kako je saopšteno javnosti iz Specijalnog tužilaštva, tokom istrage su pribavljeni i oduzeti relevantni dokazi koji potvrđuju da su okrivljeni izvršili navedena krivična dela radi sticanja protivpravne imovinske koristi gajenjem opojne biljke radi prodaje ili distribucije, pri čemu su "uhapšeni na licu mesta", bez preciziranja šta to zapravo znači.Ostale vesti

Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022
Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
  • 01.12.2022
U Badovcu napadnute dve osobe, napadači privedeni
Kosovska policija saopštila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju da su juče u Novom Badovcu kod Gračanice dvojica muškaraca kosovskih državljana privedena zbog napada na dva lica.
  • 29.11.2022
Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022